Köztér
Hálózat segít külhoni gazdáknak
2024. June 03.
Bővült a falugazdászok létszáma, és a hálózat területi lefedettsége a Csángóföldre történő terjeszkedéssel – hangzott el Tokajban a II. Kárpát-medencei Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program megnyitóján.

A rendezvényen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy 2018 óta működő Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat folyamatosan bővült, így Erdély, Délvidék, Kárpátalja és a Felvidék mellett idén már a csángóföldi gazdák is élvezhetik a szervezet minden előnyét.

Az Agrárminisztériumnak a külhoni Falugazdász-hálózat működtetése kiemelt projektje, hiszen nagyon fontos szerepet lát el a határokon túlra szorult magyar gazdatársadalom összefogásában, szakmai és adminisztratív támogatásában. Immáron nagyobb rálátással rendelkezünk az egyes régiókra, nincsenek párhuzamos területi lefedettségek, az adminisztrációs terhek csökkentek, és ami az egyik leglényegesebb szempont, hathatósabban tudjuk elérni a szórványban tevékenykedő gazdákat is – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Farkas Sándor szerint az évek során sok tapasztalat halmozódott fel a hálózat működésével kapcsolatban. Bebizonyosodott, hogy az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás. Mindezek mellett nőtt a gazdakapcsolatok száma, a gazdák elérése, megszólítása és a hálózatba történő bevonása is

Címlapfotó: Fekete István/AM

KrátkiBureau Veritas 07.10.Varga és Tsai Kft.ElsóÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Szentmihályi-gép Kft.TMKMeva-huLévay Stúdió 07.10.Farkas és TársaiVanessia 07.10.Wirax Kft.ModinvestSZTEMAPEI 07.10.Kovács Imre e.v.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCoolCleanTenzi Kft.Lábatlan VasbetonAlbaNord 07.10.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Hotel Hunor - törölhető
PRINT LAPOK