Piactér
Hagyomány és minőség = KER-TÉSZ Szövetkezet
2021. January 12.
Napjainkban a fogyasztók egyre igényesebbek arra, hogy minőségi zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalukra, nem mindegy tehát, hol és hogyan termelik meg azokat.

Pest megyében, Nagykőrös környékén évtizedes múltra tekint vissza a zöldség- és gyümölcstermesztés. A 2000. évhez közeledve a megváltozott piaci körülmények és a szerteágazó tulajdonosi szerkezet, továbbá az azonos cél megvalósítására irányuló törekvés motivált többeket arra, hogy olyan termelő-értékesítő szervezetet hozzanak létre, amely megfelel a jogszabályok által előírt követelményeknek, és a tagság érdekeit szolgálja. Így alakult meg 2000 januárjában, 19 fővel a KER-TÉSZ Értékesítési Szövetkezet.

A szervezet 2003 novemberében a 22. sorszámmal előzetesen elismert TÉSZ-szé vált, majd két év múlva beolvadt a szövetkezetbe a Nyári Gyümölcs TÉSZ, így megnőtt a gyümölcs árualap. 2009. január 01. óta a 22. számmal véglegesen elismert TÉSZ-szé vált a KER-TÉSZ Értékesítő Szövetkezet, amely 2009-től GLOBAL G.A.P. minőségbiztosítási rendszert működtet. Tagjai földrajzi elhelyezkedése Dél-Pest megye: Nagykőrös, Cegléd, Tápiószőlős, Dánszentmiklós, Albertirsa, Pilis, Nyáregyháza és Gyömrő körzete.

A központi szervezet Nagykörősön található, azexportértékesítés a nyáregyházi hűtőházból történik, ahol öt kamra hűtésre alkalmas, a másik öt kamrában pedig hűtés nélküli raktározás valósul meg. A hűtőház előterében történik a gyümölcsök válogatása osztályozása, csomagolása, kézzel illetve géppel.

A KER-TÉSZ Értékesítő Szövetkezet fő tevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem. A zöldségfélék közül főleg salátát, paprikát, paradicsomot és uborkát termesztenek tagjai, gyümölcsfélékből a cseresznye, a meggy, a szilva, az alma és a barack dominál. Szabadföldön szamócát, paprikát és uborkát termesztenek.

Kapcsolat:
KER-TÉSZ ÉRTÉKESÍTŐ SZÖVETKEZET
H-2750 Nagykőrös, Ceglédi út 16. A. ép. fszt. 5.
Tel./Fax: +36-53-347-087
info@nkkertesz.hu
www.nkkertesz.hu

Gordius InoxHirezCPDCContiregBozsity Bt.Egerkas Kft.IsterraCad-ServerHotel HunorVarga AkkuMimiko Kft.Swisspart/DroneoneTermo Kft.NektárplastOvermatic Kft.Bánfi Kft.Dr. Barancsi ÁgnesNumizmatikLabornumDinaxEtiveraSzilvási Építők Kft.Wirax Kft.
PRINT LAPOK