Növény
Gyorsulhat az engedélyezés
2022. October 13.
Felgyorsíthatja a növényvédőszerek engedélyezését az, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) együttműködési megállapodást kötött a NEVEX Institute Kft.-vel.

A Nébih az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a NEVEX szakértői a növényvédők értékelési folyamatának gyors és szakszerű elvégzésével új termékek bevezetéséhez járulhatnak hozzá.

A kínálat bővítése nemcsak a forgalmazóknak, hanem a termelőknek is érdeke, hiszen korszerű, hatékony védekezési megoldásokat tesz elérhetővé - indokolták a megállapodást, amelyet mindjét fél hosszú távra szóló eredménynek tekint.

A közlemény szerint a Nébih és a NEVEX közös munkája a gyorsan változó és egyre szigorúbb uniós szabályozás közepette képes választ adni a növényvédelmi kihívásokra. Az állami engedélyező hatóság és az akkreditált partnerszervezet együttműködését a Köz- és Magánszféra Együttműködési PPP (Public Private Partnership) teszi lehetővé.


Agroforte GrainMáté-MetálTitan ContainersRollspedErforg-AimDerula 05.28.Polgári BankMizse-PlastDigitas Kft.Hotel Hunor - törölhetőMAPEI 05.20.GB TradeMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőVC 999 05.28.Berek-Víz3commPályázat Európa Kft.Samu GazdaboltDPMG Zrt.Szilágyi HűtőMetall KraftCharlie HűtőSteel ManufacturingMed-PlastDamisol Kft.Agro NatúrtápBorda Gépipari Kft.Nektárplast
PRINT LAPOK