Élelmiszer
Galambvágóhíd alapkőletétele
2022. March 30.
Galambvágóhíd és feldolgozó üzem alapkőletételi ünnepségét tartották a napokban Görbeházán, a beruházás a Vidékfejlesztési Program segítségével valósulhat meg, összértéke csaknem félmilliárd forint.

A Görbeházi Galamb Tenyészcentrum vágóhídja és feldolgozóüzeme alapkőletételén az agrártárca vezetője utalt arra, hogy 2018 decemberében hirdették meg a „Szárnyaló gazdaság” Nemzeti Húsgalamb Programot, amely komoly fellendülést jelentett az egész ágazat számára, emellett további pályázati programokat is kidolgoztak a húsgalamb-termékpálya fejlesztésére, az egységes árualap megerősítése érdekében.

Az agrártárca 2019 óta a haszongalamb vásárlásához is nyújt hozzájárulást, évi mintegy 50 millió forint összegben. Az elmúlt három évben több mint 25 ezer húsgalamb vásárlásához csaknem 140 millió forint támogatás odaítélésére került sor.

A pályázatot idén is meghirdetik, a kérelmeket 2022. április 1-8. között lehet majd benyújtani – jelentette be Nagy István, aki az eredmények közé sorolta, hogy nőtt a rendszeres értékesítéshez szükséges árualap, több fővárosi áruházban már kapható húsgalamb, és már számos étterem étlapján megtalálhatók az ebből a szárnyasból készült különleges, ínyenc fogások.

MAPEI 05.20.Agroforte GrainDamisol Kft.Máté-MetálMetall KraftMizse-PlastHotel Hunor - törölhetőAgro NatúrtápNektárplastDPMG Zrt.Berek-VízTitan ContainersSamu GazdaboltErforg-AimMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőPolgári BankDigitas Kft.Steel ManufacturingDerula 05.28.RollspedPályázat Európa Kft.Borda Gépipari Kft.VC 999 05.28.Charlie Hűtő3commMed-PlastGB TradeSzilágyi Hűtő
PRINT LAPOK