Élelmiszer
Főszerepben a minőségi magyar méz
2022. November 15.
Már a kilencedik Bakony Expót rendezték meg Veszprémben, fő témája a méz volt, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron.

A vidék értékeit reflektorfénybe helyezik, hazánk kulturális és gasztronómiai hagyományait őrzik, miközben folyamatos fejlesztéssel és megújuló technológiával előállított élelmiszereket kínálnak azok a termelők, akik bemutatkoznak egy-egy kiállításon – fogalmazott megnyitóbeszédében az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Feldman Zsolt hangsúlyozta: a bakonyi térség gasztronómiai, kistermelői, kézműves élelmiszer-előállítóinak kínálatát felvonultató kiállításon és vásáron van módunk beszélgetni a termelőkkel, hiteles válaszokat kapunk egyes termékek előállításáról, közvetlen kapcsolatok születhetnek, segítve ezzel a hazai termelőket és nem utolsó sorban hazavihetjük a jó minőségű portékákat. Fontos, hogy ezt a kapcsolatot megbecsüljük, mert az elmúlt időszakban sújtott bennünket aszály, energiaválság, áremelkedés, amely terheket az itt kiállítók is viselik.

Az a gazdagság, amely ezt a vidéket jellemzi, olyan érték, amelyre büszkék lehetnek, amely segít Veszprém megyének és ennek a közösségnek erősebbé válni. A vásáron helyi őstermelők kínálják termékeiket, a helyszínül szolgáló Veszprém Arénában a látogatók tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokat ismerhetnek meg – tette hozzá az államtitkár.

Az idei Expo témája a méz, amely fontos és központi szerepet kapott a vásáron. Ezt a bemutatkozási lehetőséget Feldman Zsolt különösen jó választásként említette. Mint fogalmazott: a magyar méz – nemzetközi összevetésben is – minőségi, nagy szaktudást igénylő, a magyar méhészek professzionális tudására épülő termék. Az elmúlt időszakban a magyar mézfogyasztás növekedéséért tett erőfeszítéseink a magyar méhészek védelmét is jelenti. Érdemes tehát mindenhol a helyi, minőségi élelmiszert, köztük a mézet keresnünk.


Horizont GlobalAkvastop ColasElső Beton bannerSwisspartsHunitechDinaxGordius InoxHotel HunorLani ÉpítőStarfol PluszKer-TészCad-ServerLabornumDe-Ba Kft.Termo Kft.HerbamixEupackWiraxEndilineNektárplastContiregHunlandSzilvási GroupEtiveraMizseplastQS 2000Kaszás Oltvány
PRINT LAPOK