Köztér
Fontos a talajkímélő gazdálkodás
2022. September 07.
Az új Közös Agrárpolitika (KAP) 2027-ig tartó időszakában az agráriumra háromszor annyi forrás jut majd, mint korábban, ennek egy részét talajjavításra és –védelemre kell fordítani.

Az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára közölte ezt Hódmezővásárhelyen, a Talajtani Vándorgyűlésen. Magyar Talajtani Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara által szervezett konferencián Juhász Anikó az agrárium következő öt évét meghatározó KAP-ról, az ennek részleteit tartalmazó Stratégiai Tervről, az erősödő zöld elvárásokról és a talajvédelemmel kapcsolatos vállalásokról tartott előadást. Szólt azokról a változásokról, amelyekhez alkalmazkodva kell majd a jövőben gazdálkodni, amelyek meghatározzák az agrártámogatások igénybe vételének feltételeit.

A helyettes államtitkár elsősorban azokról az intézkedésekről beszélt, amelyeket a gazdálkodóknak az őszi termelési döntéseik és a jövő év tavaszi támogatásigénylésük kapcsán fontos ismerniük. A talajkímélő gazdálkodásra ösztönző támogatásoknak a következő öt éves ciklusban a jelenleginél is szélesebb köre érhető majd el, kezdve a támogatható területek bővítésétől, az új agroökológiai programon át egészen az agroökológiai területek beruházási és fenntartási támogatásáig. Emlékeztetett arra, hogy a nyári hónapokban folyamatosan jelentek meg azok a sajtóközlemények, amelyek segítik a termelőket, hogy felkészülhessenek az új támogatási időszakra és feltételekre. Fontosnak nevezte, hogy ezeket a talajtani szakma képviselői is megismerjék, hiszen a gazdálkodók és a szakpolitika egyaránt számít a Talajtani Társaság tudományos és szakértői bázisára.


ModinvestMAPEI 07.10.Meva-huVanessia 07.10.Hotel Hunor - törölhetőBureau Veritas 07.10.KrátkiTMKSzentmihályi-gép Kft.Újvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Lévay Stúdió 07.10.Kovács Imre e.v.Lábatlan VasbetonSZTEZambelli COLORFERR Kft.07.02.AlbaNord 07.10.Farkas és TársaiCoolCleanElsóMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőTenzi Kft.Wirax Kft.Varga és Tsai Kft.
PRINT LAPOK