Növény
Fontos a növényvédelem
2022. November 15.
Az élelmiszerbiztonság a talajnál, a növénynél, a növényi terméknél kezdődik, ezért Magyarországnak, mint tradicionális agrárországnak a mezőgazdasági tevékenységek közül kiemelten fontos részterülete a növényvédelem.

Ezt hangsúlyozta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a XVII. Növényorvos Napon, Budapesten.

Az államtitkár kiemelte: a növényvédő szakember szerepe és az élelmiszerlánc minden szegmensére kiható felelőssége alapvető fontosságú. A munkatársak szakmai együttműködése és az integrált növényvédelmi módszerek együttes alkalmazása szükséges azokon a területeken, ahol növényi terméket állítanak elő.

Az agrártárca elkötelezett amellett, hogy a növényvédő szerek használatát mérsékelje, ami hazánk uniós kötelezettsége is. Ennek érdekében a gazdálkodókkal, termelőkkel szemben folyamatosan erősödő társadalmi elvárás a környezet megóvása, az élővilág és a természet védelme.

Az agrártárca támogatja, hogy a gazdálkodók számára minél szélesebb körben álljon rendelkezésre biztonságosan felhasználható növényvédelmi technológia, a biztonságos élelmiszerellátás érdekében – közölte Nobilis Márton.

Contireg Kft.Róna TamásNektárplastBordaHalaspackCemolkerMSG Kft.Zambelli Colorfer Kft.Domokos SándornéGeoteam LambdaAgrofolkerOtisEuroklímaÚjvári FOrgácsolóWiraxMIzse-PlastGB TradeSamu GazdaboltMarázplastSwisspartsMeva-HuGordius InoxSóstótargCad-ServerEurogreen TiszafaHotel HunorThermodamAmbrus Acél banner
PRINT LAPOK