Köztér
Figyeljünk az aratógépekre!
2024. July 04.
Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől. Legyünk óvatosak!

Idén a megszokottnál sokkal korábban, június elején kezdődött meg a korai őszi árpa betakarításával az aratás a földeken. A nyári betakarítási munkálatok következtében, az autósok az utakon gyakran találkozhatnak mezőgazdasági munkagépekkel is. A balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében tanúsítsunk fokozott türelmet a kombájnokkal, valamint a traktorokkal, szállítójárművekkel szemben, és ezeket észlelve óvatosabban közlekedjünk.

Az alacsony sebességgel haladó mezőgazdasági gépek mögött feltorlódhat a forgalom. A nagyobb sebességgel haladó járművek vezetői így csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságosan kivitelezhető és a befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható – javasolják a szakemberek. A nagyméretű gépeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel érdemes megközelíteni, felkészülve az esetleges irányváltoztatásra.

A várakozások szerint az idei időjárás következtében a nyári betakarítási munkálatok a szokásosnál sokkal előbb befejeződhetnek. Fontos ugyanakkor, hogy a földekről a termények minél hamarabb érjék el a célállomásaikat.


Kovács ImreDigitasMed-PlastMizse-PlastIlinoxMagyar PékségBerek-VízMEVA-HULévay StúdióAgroforte GrainPályázat Európa 08.01.Charlie HűtőOtis Bt.GB-TradeIsterraHotel Hunor - törölhetőAboszol 08.01.NektárplastMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőCad-ServerDPMG Zrt.Forest PowerBorda Gépipari Kft.Erforg-AimNanosegment 09.08.NRG Services Kft. 07.29.Sizolev 07.25.Modinvest
PRINT LAPOK