Növény
Fertőzésveszély a gyümölcsösökben
2023. May 11.
Nem viselte meg jelentősen a fagy az almaültetvényeket az elmúlt hetekben, inkább a gyümölcsösöket fenyegető fertőzésveszély erősödött az esős idő miatt.

Ez olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján közzétett növényvédelmi összefoglalóban.

Az alma virágzása bőséges, bár az csak később derül ki, károsította-e valamennyire a hideg a gyümölcskezdeményeket. Az állandó nedvesség miatti fertőzés első tünetei mostanában jelennek meg a fákon, de mivel a virágzás is javában tart, a növényvédők kijuttatásakor különösen figyelni kell a méhekre. A rájuk mérsékelten veszélyes növényvédőket is csak korlátozottan lehet használni ilyenkor.

Bár az időjárás az elmúlt időszakban sokszor nem a számításoknak megfelelően alakult, az előrejelzéseket továbbra is érdemes figyelni, mert nagyrészt ezektől függenek a növényvédelmi feladatok – olvasható a közleményben. Az összefoglaló szerint a fertőződésnek valószínűleg továbbra is kedveznek majd a környezeti feltételek, mert az esős idő a következő napokban sem ér véget, ráadásul egyre melegebb lesz. A veszély más gyümölcsfákat is fenyeget, az őszibarack, a meggy és a cseresznye számára ugyancsak kritikus időszak a mostani.


Agroforte GrainMed-PlastTitan ContainersNektárplastVC 999 05.28.Steel ManufacturingDamisol Kft.Charlie HűtőRollspedPolgári BankErforg-AimHotel Hunor - törölhetőAgro NatúrtápPályázat Európa Kft.Metall KraftSamu GazdaboltDerula 05.28.Borda Gépipari Kft.Mizse-PlastDigitas Kft.GB TradeMAPEI 05.20.Berek-Víz3commDPMG Zrt.Máté-MetálSzilágyi HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhető
PRINT LAPOK