Piactér
Fentről minden jobban látható, még a jövő is!
2022. June 29.
Senki nem vitatja ma már, hogy a precíziós mezőgazdaságé a jövő, és ebben helyet követelnek maguknak a drónok is.

Lehet, hogy mezőgazdasági szerepük ma még nehezen elfogadható, de gondoljunk csak bele, 25-30 éve még senki sem gondolta, hogy a mobiltelefon nem csak egy kiváltságos réteg kommunikációs eszköze lesz. Ma pedig már elképzelhelhetetlen lenne az életünk nélkülük – a szakértők ugyanilyen mértékű elterjedést várnak a drónoktól is a mezőgazdaság területén, csak sokkal rövidebb idő alatt.

A drónok képesek megkönnyíteni és meggyorsítani a mezőgazdaságban alapfolyamatoknak tekinthető munkákat: a táblák felmérése, az adatgyűjtés, az elemzés, a kijuttatási zónák kialakítása mind a feladatkörükbe tartozik. Szántóföldön, gyümölcsösben, szőlőben, erdőgazdálkodásban már számtalanszor bizonyították, hogy övék a jövő. Az egyszerűbb, gyorsabb és precízebb kivitelezés összességében hatékonyabb gazdálkodást eredményez, miközben a drónok segítségével pénzt, időt és munkaerőt takaríthatunk meg.

Fentről minden jobban látható, és egy drónnak nem csak ez az egyetlen előnye. A drón mindig elérhető, használata kockázatmentes, nincs taposási kár vagy talajtömörödés, sőt, bizonyos helyzetekben, például felázott talaj esetén egyedüli megoldást jelenthet, az adatszerzés leegyszerűsödik általa.

A technikai újdonságok megjelenésekor többféle reakcióval találkozhatunk. Az első csoport, aki gyorsan kijelenti, hogy nem használja, és nem is szerepel a tervei között a bevezetése. Őket arra buzdítjuk, hogy figyeljék a piaci újdonságokat és trendeket, vegyenek részt előadásokon, workshopokon, tájékozódjanak és gyűjtsenek be minden lehetséges információt.

A második csoport, aki ugyan még nem használ drónt, de érdekli, és szívesen kipróbálná. Előttük két út áll: vagy a saját kezükbe veszik a megvalósítást, beiratkoznak egy képzésre, eszközt vásárolnak és beintegrálják a drónokkal végzett munkát a termesztés különböző fázisainál, vagy külső szolgáltatót bíznak meg, hogy ők végezzék el a megfelelő anyagkijuttatást, felmérést és permetezést.

A harmadik csoportba tartoznak az „óvatos duhajok”, akik érdeklődnek ugyan, de nem szeretnének azonnal beruházni az újdonságba. Nekik szól a monitoring szolgáltatás, a tesztrepülési lehetőség, a bemutató felmérés, vagy kérhetnek anyagkijuttatást, permetezést egy kisebb területre is. 

Mindhárom csoportnak szolgálhatunk a felsorolt megoldásokkal a DroneOne-nál. További részletekért ajánljuk a 3 Kiemelt Precíziós drónszolgáltatásunkat, amelyet itt lehet megnézni: www.droneone.hu/kiemelt/

Mizse-PlastFém- ls Faipari SzövetkezetGB TradeAtukavíz2Hajdú László diófa banerMg. FalkerMagyar Kukorica Klub banner3commGo-Mo Kft.Med-PlastBorda Gépipari Kft.KaunisBerek-VízDigitasDamisolAtukavíz1Forest PowerAgroplast kft.Kén Kft.Cad-ServerSóstótargIsterraHotel HunorAtukavíz3DosanErforg-AimLidraKirály és Király banner 24.03.17-ig
PRINT LAPOK