Pályázatok
Félmilliárd az állatvédőknek
2022. May 19.
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre. A felhívás már elérhető.

A Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatóján elmondta: a pályázati felhívás az allatvedelem.hoi.hu oldalon érhető el, június 20. és július 20. között lehet majd benyújtani. Olyan alapítványok vagy egyesületek pályázhatnak, amelyek létesítő okirataiban az állatvédelem mint cél és tevékenység nevesítve van, 2022. január 1-je előtt jogerősen Magyarországon bejegyeztek, és tevékenységüket is az országban végzik. Ovádi Péter arról is szólt, hogy az 500 ezer és 10 millió forint közötti igényelhető támogatás előfinanszírozott, egyszeri, vissza nem térítendő és 100 százalékos intenzitású. A támogatási időszak 2022. június 20. és 2023. június 20. közé esik.

Ez az 500 millió forintos keretösszegű pályázat régóta várt segítség a civil szervezetek számára, amelyek az állatvédelem fő gerincét adják. Körülbelül 400 civil szervezet foglalkozik ma Magyarországon állatvédelemmel, a cél, hogy mindenki lehetőséghez jusson ebben a pályázati felhívásban. Mint ismert, a kormány a múlt év végén 1,5 milliárd forintot különített el az állatvédelemre, a mostani pályázat ennek a része.

A miniszteri biztos az állatvédelem elmúlt másfél év történései közül példaként említette a Nemzeti Állatvédelmi Tanács és az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának megalakulását. Ismertette az online konzultációjuk eredményeit, melyet több mint 262 ezren töltöttek ki. A Magyar Falu Programban 500 millió forintra lehetett pályázni, több mint 600 önkormányzat élt a lehetőséggel. Ovádi szerint ezáltal a legnagyobb ivartalanítási programot tudták elindítani. Pozitívumként értékelte, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Állatorvostudományi Egyetem együtt dolgozott a gazdijogsi.hu felület létrehozásában, ahol a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet. Arra is kitért, hogy a civil szervezetek kérésére Európában egyedülálló módon törvénybe foglalták, hogy kik számítanak illegális szaporítóknak.


De-Ba Kft.ColasEndilineEupackSwisspartsElső Beton bannerGordius InoxQS 2000HunlandHunitechCad-ServerMizseplastLabornumContiregTermo Kft.HerbamixNektárplastLani ÉpítőWiraxAkvastop Kaszás OltványHotel HunorKer-TészEtiveraSzilvási GroupDinaxStarfol PluszHorizont Global
PRINT LAPOK