Pályázatok
Feldolgozóipari KKV-k pályázhatnak
2022. October 07.
Hamarosan indul a pályázat a Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programra, bizonyos dokumentumok már elérhetőek.

Bár az online felület még nem aktív, mivel a regisztrációs oldal 2022. október 20-tól lesz éles, de a Pályázati Felhívás és a támogatás részleteit ismertető dokumentumok már elérhetőek a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség honlapján.

Ezek értelmében egyrészt a 2021. negyedik negyedévéhez képest történt 2022-es év azonos időszakának energiaár-különbözetéből eredő költségnövekmény kompenzálására lehet beadni kérelmet, pályázni a többletkiadások 50 százalékára lehet („A” célprogram). Másrészt az energiahatékonysági beruházás hitellel érintett elszámolható összköltségen belüli önerőt kiegészítő vissza nem térítendő közvetlen támogatás („B” célprogram) igényelhető.

A kedvezményezetti kör - egyéb kritériumok mellett - olyan vállalkozásokat foglal magában, melyek a regisztráció benyújtásakor KKV-nak minősülnek, és amelyek fő tevékenységi köre 2021. december 31. napjától feldolgozóiparba tartozik, vagy a 2021. évi értékesítés nettó árbevételének legnagyobb része feldolgozóipari tevékenységből származik, így különösen érintettek lehetnek az élelmiszeripari, italgyártási szereplők.

Az „A” célprogram (energiaköltség-növekmény támogatás) esetén támogatási kérelmet a különböző hónapokra külön-külön, a tárgyhónapot követően is be lehet nyújtani, de lehetőség van több hónapra vonatkozó támogatási igény egyszerre, a támogatással érintett hónapokat követően történő benyújtására is.

A két támogatási formában együttesen
- maximum 500.000 EUR-nak megfelelő forintösszeg igényelhető, ha a vállalkozás a Válságközlemény (TCF) 2. fejezet 2.1 bekezdése alapján válságtámogatásként, valamint
- maximum 200.000 EUR-nak megfelelő forintösszeg igyényelhető, ha a támogatás(okat) de minimis támogatásként veszik igénybe.

Regisztráció 2022. október 20. és 2022. december 15. között nyújtható be a Támogató erre a célra létrehozott pályázati felületén (www.energiatamogatas2022.hu), melynek keretében előzetes jogosultságvizsgálat is történik. A letölthető dokumentumok, valamint az ügyfélszolgálat elérhetőségei az NNFKÜ (Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség ) honlapján érhetők el.


 

Szilágyi HűtőMáté-MetálMetall KraftMizse-PlastErforg-AimPályázat Európa Kft.Berek-VízSteel ManufacturingCharlie HűtőDamisol Kft.3commAgroforte GrainMed-PlastNektárplastTitan ContainersHotel Hunor - törölhetőSamu GazdaboltVC 999 05.28.Digitas Kft.Derula 05.28.MAPEI 05.20.RollspedPolgári BankAgro NatúrtápGB TradeMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőBorda Gépipari Kft.DPMG Zrt.
PRINT LAPOK