Élelmiszer
Fejlődhet az élelmiszeripar
2022. May 15.
Az élelmiszeripar nemzetközi szinten is kimagaslóan innovatív ágazat, a belföldi vállalkozások igyekeznek a fejlesztői attitűddel lépést tartani és újításaikkal megfelelni a jelenlegi fogyasztói igényeknek.

Ennek a véleményének adott hangot debreceni látogatásán Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, aki szerint a koronavírus-járvány után rendkívüli mértékben megnőtt a magyar élelmiszeripar jelentősége, ezért a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy segítse az innovatív megoldásokat kereső hazai vállalkozásokat és lehetőséget teremtsen számukra. Az agrártárca által meghirdetett komplex élelmiszeripari felhívások célja, hogy előremutató hazai és külföldi piacon egyaránt versenyképes termékek előállítására ösztönözze a szektor szereplőit, köztük a kis- és középvállalkozásokat is.

Az államtitkár szerint az élelmiszeripar hatalmas fejlődés előtt áll, hiszen a 2021-2027-es periódusban a Vidékfejlesztési programból 750 milliárd forintos keretre pályázhatnak az ágazat szereplői. A belföldi élelmiszeripari vállalkozásoknak minden lehetőségük meglesz arra, hogy hét év múlva beérjék, megközelítsék a legfejlettebb európai versenytársaikat.

Erdős Norbert arról is beszélt, hogy az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták meg: nagy szükség van a jó minőségű hazai élelmiszerekre, és ebben fontos szerepük van az alapanyag-termelőknek és a nagy élelmiszeripari vállalkozásoknak. A magyarországi élelmiszergyártók palettáján a hagyományos termékek mellett - alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez - megjelentek az alternatív fehérjeforrásoknak számító alapanyagok is.

 

Dr. Barancsi ÁgnesHotel HunorCad-ServerTermo Kft.Gordius InoxHirezDinaxOvermatic Kft.Mimiko Kft.CPDCWirax Kft.IsterraSwisspart/DroneoneSzilvási Építők Kft.ContiregEgerkas Kft.Bozsity Bt.Bánfi Kft.EtiveraVarga AkkuNumizmatikLabornumNektárplast
PRINT LAPOK