Kult
Ezért drágulnak a könyvek
2022. April 27.
Amíg 2021-ben még az inflációhoz igazodott az áremelkedés, addig idén már jelentősebb drágulásra lehet számítani, nemcsak a keménytáblás, eleve drágább, hanem az olcsóbb kategóriájú könyvek esetében is.

Arról, hogy mi áll a drágulás hátterében, milyen árakra számíthatunk húsvét után a könyvesboltokban, a Libri-Bookline és a Líra Csoport nyilatkozott a Pénzcentrumnak. Azt is elárulták, hol húzódik a lélektani határ a könyvárak terén, ami felett már elgondolkodnak az olvasók, megvegyék-e az adott kötetet, illetve hogy miért is olyan drága az e-könyv Magyarországon.

Nyáry Krisztián kifejtette, hogy tavaly év végén a nyomdaipari szereplők még arra számítottak, hogy az áremelkedés nagyjából még egy negyedévig, de legfeljebb fél évig tarthat, utána pedig csökkenést vártak. Ez a helyzet azonban megváltozott, a nyersanyag nemhogy drágul, hanem kiszámíthatatlanná vált, hogy lesz-e egyáltalán megfelelő minőségű és mennyiségű papír. Most úgy gondolják, hogy a válság év végéig biztosan eltart. Ez biztosan érződni is fog a könyvárakon is 2022-ben - mondta el a Líra Csoport kreatív igazgatója, hozzátéve, hogy emellett a minimálbér-emelés hatása, vagy a logisztikai költségek és rezsiköltségek emelkedése is kihatással lesz az árakra.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20220417/elkerulhetetlen-dragulas-eri-el-a-magyarok-egyik-kedvenc-ajandekat-is-vege-a-nagy-olcsosagnak-1123886

Gordius InoxStarfol PluszMizseplastEndilineHunitechAkvastop ColasRugócenterEtiveraDinaxSwisspartsAtukavíz Kft.ContiregWiraxHotel HunorHorizont GlobalKer-TészGalgóczi AutóHerbamixLabornumEupackDe-Ba Kft.Cad-ServerQS 2000Lani ÉpítőTermo Kft.Nektárplast
PRINT LAPOK