Köztér
Ezermilliárdok beruházásokra
2021. December 09.
A magyar agráriumot a következő hét évben a beruházások és a digitális átálláshoz kapcsolódó precíziós fejlesztések kiemelt támogatása, a technológiai lépésváltás ösztönzése jellemzi majd, amely a gazdálkodókat versenyképességük és jövedelmezőségük növeléséhez segíti hozzá.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára jelentette ezt ki egy konferencián, melyen felvázolta azt a lehetőséget, fejlődési és fejlesztési irányt, amely Magyarország agráriuma előtt áll a következő hét évben. A vidéki térségek gazdaságélénkítésére példátlan összeg, a 80%-os nemzeti társfinanszírozással együtt összesen 4265 milliárd forint áll rendelkezésre 2021-2027 között.

2021-ben indult el az a nagyszabású beruházási program, amely hozzájárul a hatékonyság, a versenyképesség és a termelésbiztonság növeléséhez: mint például a kertészet, valamint az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása, a kertészeti üzemek korszerűsítésére kiírt felhívás, valamint a nagyobb és kisebb állattartó telepek fejlesztésének támogatása. A támogatott beruházások jelentős része a biztonságos termelés feltételeit segíti. A program technológiai lépésváltásra ösztönzi az egyre szélsőségesebb időjárásnak, valamint a felhasznált anyagok árváltozásának kitett szántóföldi növénytermesztőket, a terménytárolók, szárítók, tisztítók építését, felújítását támogatva.

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztésében a jelentős lépésváltás a következő években lesz tapasztalható, mert most már akár 5 milliárd forint támogatás is adható élelmiszeripari projektekhez, így megteremthető az életképes, versenyképes hazai élelmiszer-feldolgozó ipar.

Pályázat Európa Kft.NektárplastDPMG Zrt.Charlie HűtőMizse-PlastVC 999 05.28.Erforg-AimMAPEI 05.20.Damisol Kft.Berek-VízSteel ManufacturingHotel Hunor - törölhetőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMáté-MetálDerula 05.28.Borda Gépipari Kft.Agro NatúrtápSamu Gazdabolt3commRollspedTitan ContainersMed-PlastSzilágyi HűtőAgroforte GrainMetall KraftDigitas Kft.GB TradePolgári Bank
PRINT LAPOK