Köztér
Ezer tonna búzaadomány
2022. December 02.
Míg 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már ezer tonna búza gyűlt össze.

Több mint 8 ezer felajánló adományozott, jelentősen nőtt a pénzbeli adományok száma is, mindemellett bővült a természetbeni adományok száma és a termékköre – közölte Szomoron, a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés 2022. évi adományozó ünnepségén Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.

Köszöntőjében Nagy István agrárminiszter kiemelte, hogy folytatódhat a magyar mezőgazdaság, élelmiszeripar megújítása, mivel az Európai Bizottság jóváhagyta az uniós agrárforrásokra vonatkozó stratégiai tervet, így 2027-ig biztossá váltak a magyar gazdák agrártámogatásai. „Nem túlzás azt állítani, hogy történelmiek a lehetőségeink. Ez olyan esély, ami generációk óta nem adatott meg a gazdálkodóknak” - jelentette ki a miniszter.

A MAGOSZ-nak köszönhetően a határon túli magyarság is képviselteti magát a Magyarok kenyere programban.

Az ünnepségen oklevéllel ismerték el a program segítőt, malmok és fuvarozó cégek képviselőit, valamint a természetbeni adományozókat.


Ker-TészNektárplastGordius InoxEtiveraHotel HunorDinaxGalgóczi AutóLabornumStarfol PluszQS 2000Horizont GlobalCad-ServerRugócenterHunitechWiraxDe-Ba Kft.MizseplastContiregSwisspartsEndilineLani ÉpítőColasAtukavíz Kft.HerbamixTermo Kft.Akvastop Eupack
PRINT LAPOK