Köztér
Erősödik az összefogás
2022. November 06.
Újabb tagszervezetekkel bővült a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF), minden eddiginél erősebb a határon inneni és túli gazdák összefogása, és együttműködésük még szorosabbá válhat a jövőben.

Ezt közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel. A közlemény szerint felvételt nyert az egyeztető fórumba a Pro Agricultura Egyesület, amelynek tevékenysége hét romániai megyére - Kolozs, Beszterce-Naszód, Fehér, Szeben, Hunyad, Temes és Arad - terjed ki, valamint a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, amelynek célja a partiumi régióban élő magyar gazdák segítése.

A fórum plenáris ülését - 17 határon túli régiót képviselő magyar gazdaszervezet részvételével - a napokban rendezték a horvátországi Pulában, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) Gazdakörével közös szervezésben.

A Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma 2013-ban alakult, az egyesület a magyarországi mellett horvátországi, romániai, szerbiai, szlovákiai, szlovéniai és ukrajnai magyar agrárszervezeteket, ezáltal több ezer határon túli gazdát tömörít. Többek között összefogja a Kárpát-medencében működő magyar gazdaszervezeteket, képviseli a közös érdekeket az európai uniós intézményeknél is.

Szilvási GroupDinaxElső Beton bannerDe-Ba Kft.LabornumNektárplastHunlandColasAkvastop Cad-ServerHotel HunorEndilineSwisspartsContiregWiraxKer-TészKaszás OltványEupackGordius InoxEtiveraLani ÉpítőQS 2000Starfol PluszHunitechHorizont GlobalTermo Kft.MizseplastHerbamix
PRINT LAPOK