Köztér
Érkezik az előleg
2022. October 03.
Október 17-től Magyarország – az elmúlt évekhez hasonlóan – a közvetlen támogatások esetében megindítja az előlegfizetést a gazdálkodók számára – adta hírül az Agrárminisztárium.

Az uniós finanszírozású közvetlen támogatások esetében idén is lehetővé válik, hogy az egységes kérelmet benyújtó gazdálkodók előlegfizetésben részesüljenek. Ennek révén nyújt segítséget a kormányzat, hogy az őszi munkákat zavartalanul el lehessen végezni, a termelők pénzügyi stabilitása, likviditása biztosítható legyen.

Továbbra is prioritást élvez, hogy minél több termelő részesülhessen előrehozott kifizetésben, és minél több jogcímen megkezdődjön az utalás. Az előzetes becslések alapján több mint 300 milliárd forint kifizetésére nyílik majd lehetőség. Az előlegfizetés október 17-től november végéig tart, december elejétől már a részfizetés időszaka kezdődik.

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a kérelmek feldolgozása folyamatos, a szükséges ellenőrzési és adminisztratív folyamatok ütemezetten haladnak. Az előlegfizetéshez szükséges jogszabály határidőre történő megjelentetéséről az Agrárminisztérium gondoskodik.

ColasSzilvási GroupMizseplastHunlandKaszás OltványEtiveraHerbamixStarfol PluszAkvastop EndilineGordius InoxDinaxKer-TészDe-Ba Kft.Hotel HunorCad-ServerNektárplastLabornumQS 2000ContiregSwisspartsTermo Kft.Lani ÉpítőHunitechHorizont GlobalEupackElső Beton bannerWirax
PRINT LAPOK