Pályázatok
Érdemes pályázni
2024. June 02.
Az új pályázatok forrásainak felhasználása révén 2.900 milliárd forintból újulhat meg az agrárium. A támogatások célja, hogy 2030-ra a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar Európa élvonalába kerüljön.

Erről is beszélt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a Szatmári cégcsoport beruházás átadóján, Jászladányban.

A Szatmári Cégcsoport által megvalósított fejlesztések összértéke meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A cégcsoporthoz tartozó Bobák-Farm Kft-nél például három új szarvasmarha istálló épült, csaknem ezer új férőhellyel. Mérföldkő a vállalkozások életében a Jász-Föld Zrt. tejelő szarvasmarha telepének fejlesztése és a sertéstartás korszerűsítése, új terménytároló és szárító építése. A beruházásokhoz a Vidékfejlesztési Program forrásai is hozzájárultak 

A miniszterhelyettes szerint az agráriumban 2010 óta folyamatos fejlődésről beszélhetünk. A haladáshoz pedig továbbra is meglesz a kellő erő, hiszen 2027-ig újabb óriási összeg, 5.376 milliárd forint áll rendelkezésre a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv teljes forráskereteként. Ebből csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás a vidékfejlesztés céljait szolgálja. A 600 milliárd forintos uniós vidékfejlesztési támogatást ugyanis a magyar kormány 2300 milliárd forinttal egészíti ki. Ez az összeg, a tervekben szereplő célokra történő felhasználása révén, kézzelfogható eszközt jelent a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújításához.

A jövőben olyan fejlesztéseknek a támogatására fókuszálnak, amelyeknél igazolást nyer azok hozzáadott értéke, pénzügyileg megalapozottak, a beruházó vállalkozás tartós értékesítési vagy beszerzési kapcsolatokat tart fenn üzleti partnereivel, és érdemben lép a digitalizációs megoldások szélesebb körű használata érdekében.

A miniszterhelyettes arra biztatta a jelenlévőket, hogy éljenek bátran a pályázati lehetőségekkel és léptessék át végérvényesen a magyar mezőgazdaságot a 21. századba.

Címlapfotó: Fekete István/AM

Bureau Veritas 07.10.SZTEWirax Kft.Lévay Stúdió 07.10.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőZambelli COLORFERR Kft.07.02.Kovács Imre e.v.Szentmihályi-gép Kft.MAPEI 07.10.ElsóHotel Hunor - törölhetőTenzi Kft.TMKKrátkiÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Lábatlan VasbetonFarkas és TársaiVanessia 07.10.Meva-huVarga és Tsai Kft.CoolCleanAlbaNord 07.10.Modinvest
PRINT LAPOK