Köztér
Érdekünk a fenntartható gazdálkodás
2022. September 12.
A Közös Agrárpolitika jövő évtől induló és 2027-ig tartó új ciklusát úgy tervezték meg a magasabb nemzeti társfinanszírozásnak köszönhetően, hogy bizonyos területekre a korábbitól nagyobb források jussanak.

Így a vidékfejlesztési támogatásokon belül a gazdaságfejlesztési célokra négy és félszer, a zöld célokra és a tudásátadást segítő intézkedésekre megduplázott forrásokat szán Magyarország - közölte Feldman Zsolt a BASF fenntarthatósági konferenciáján.

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta: azzal a dilemmával kell szembenéznie és megoldást találnia ma az agráriumnak, hogy miként hangolható össze az európai társadalom fenntartható módon való élelmiszer-előállítás iránti igénye azzal, hogy egyre több ember számára, folyamatosan, elérhető áron kell biztosítani az élelmiszert.

Az egyik legnagyobb, Magyarországon jelen lévő vegyipari vállalat gödöllői eseményén Fedman Zsolt a kétféle szempont szükségszerű összehangolása mellett jelezte, hogy a környezeti szempontból fenntartható gazdálkodás sokkal összetettebb tudást igényel, ráadásul a mind szigorúbb előírások és az ezzel járó magasabb adminisztratív terhek a kisebb gazdálkodók számára nehezebben kezelhetők. A technológiai vállalatoknál, kutatóintézetekben kifejlesztett új technológiák és megoldások nem hasznosulnak automatikusan a gazdaságban, azokat meg kell ismertetni és el kell fogadtatni a gyakorlatban nap, mint nap a mezőgazdasági termeléssel foglalkozókkal is, ezért a tudásátadásra a Közös Agrárpolitika új ciklusában még nagyobb hangsúlyt kell helyezni.

Titan ContainersHotel Hunor - törölhetőSteel Manufacturing3commMed-PlastBerek-VízDPMG Zrt.Damisol Kft.MAPEI 05.20.GB TradeSzilágyi HűtőDigitas Kft.Agro NatúrtápCharlie HűtőErforg-AimMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőAgroforte GrainBorda Gépipari Kft.NektárplastSamu GazdaboltRollspedMetall KraftVC 999 05.28.Mizse-PlastPályázat Európa Kft.Máté-MetálPolgári BankDerula 05.28.
PRINT LAPOK