Piactér
Energiatakarékos építkezési megoldás a mezőgazdaságban
2022. December 05.
Korunk talán legnagyobb kihívására keressük a választ, amikor környezettudatos, fenntartható, energiahatékony beruházást szeretnénk megvalósítani! A HORIZONT™ egy ilyen 21. század energiatakarékos építészeti rendszer.

Sajnos nap, mint nap tapasztaljuk, hogy ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi vállalkozások zárnak be, szűnnek meg, mert nem tudják kitermelni a fenntartásukhoz szükséges rezsi költséget.

A hatékony energiagazdálkodás, a megújuló erőforrások alkalmazása egy modern és hosszú távon is működni tudó mezőgazdasági cég számára ma már nélkülözhetetlen követelmény!

A Horizont Global Kft. menedzsmentje évekkel ezelőtt ennek a szemléletnek a szellemében fejlesztette ki piacvezető technológiáját, ami a mai gazdasági viszonyokat tekintve is a legjobb ár- érték arányú, környezettudatos, fenntartható és közel „zéró” emissziós technológia. A Horizont technológia egy komplex ECO rendszer, melyet a tulajdonosok negyed évszázada a piaci igényeknek és a kor kihívásainak megfelelően folyamatosan fejlesztenek. Ennek köszönhetően a piacon mára a leggyorsabb, a legkényelmesebb és a legkevesebb üzemeltetési költséggel rendelkező technológia, melyet világszerte ismernek!

A HORIZONT™ technológia megoldást nyújt bármilyen épület megépítésére, ahol fontos az energiahatékonyság.

A HORIZONT technológia előnyei:

 • ÜZEMELTETÉS
  Hazánkban a legnagyobb energiaveszteséget az épületek fűtése és hűtése eredményezi. A szakszerűen kivitelezett HORIZONT™ acélvázas ingatlan energiaigénye és károsanyag­kibocsátása harmada egy ma épített átlagos épületnek.
 • SZÁLLÍTÁS
  Egy átlagos, 100 m²­es tégla, vagy betonház tartószerkezetének súlya 95 tonna körüli, míg egy HORIZONT™ energiatakarékos ház súlya átlagosan mindössze 4,9 tonna. A nagytömegű építőanyagok mozgatásához, rakodásához, beépítéséhez nagy energiafogyasztású speciális gépek szükségesek. A HORIZONT™ acélszerkezetes technológia esetében mindezekre nincs szükség.
 • HASZNOS ALAPTERÜLET
  A szerkezet teherbírásának és jó hőszigetelésének köszönhetően nincs szükség olyan vastag falakra, mint a hagyományos tégla épületeknél, így jelentős mértékben nő a hasznos alapterület mérete. Egy 100 m²-es külső alapterületű tégla épület esetében, 38 cm vastag tartófalakkal számolva akár 10 m² is nyerhető a technológiával.
 • ÚJRAHASZNOSÍTÁS A KÖRNYEZETVÉDELEM JEGYÉBEN
  Az acélszerkezetes épületek nagy előnye, hogy előregyártott egységekből áll, amelyek igény esetén szétszerelhetőek és máshol minimális anyagveszteséggel újra összeállíthatóak. Ha teljes bontásra kerül sor, az acél 100%-ban újra felhasználható.
 • SZÁRAZÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIA
  A HORIZONT™ acélvázszerkezetes építkezés egy szárazépítési technológia, tehát az alapozás és aljzatbetonozás kivételével nincs szükség vízre, ami – különös tekintettel a globális felmelegedéssel járó nagy szárazságban – rendkívül környezettudatos megoldást jelent. Az építési helyszínre kamionnal kiszállított vázszerkezetek kézzel rakodhatóak és mozgathatóak, összeillesztésük pedig kézi fúrócsavarozókkal történik. Lényeges szempont, hogy a HORIZONT™ épületek kivitelezéséhez nincs szükség sem zsaluzó, sem dúcoló anyagokra.
 • MINIMÁLIS HULLADÉK
  A precíz, saját fejlesztésű tervező programnak köszönhetően a gyártás teljes mértékben hulladékmentes, az építés során pedig minimális építési hulladék keletkezik. A hulladékkezelési költségek ezáltal is rendkívül alacsonyak lesznek, ezzel együtt pedig a környezeti terhelés is nagymértékben csökkenthető.
 • FELÜLETKEZELÉS
  A tűzihorganyzott acél váz nem igényel extra felületkezelést, mint a festés, vagy vegyszeres impregnálás, mert ellenálló a rovarokkal, rágcsálókkal, penészesedéssel és gombásodással szemben.
 • SZIGETELÉS
  Az energetikai besorolás két tényezőtől függ:
  - a határolószerkezetek (alap, fal, mennyezet) hőszigetelésétől és
  - az épületgépészeti rendszertől

A HORIZONT™ acélvázas technológia esetében a külső falburkolat rétegrendje az igényeknek megfelelően változhat. A HORIZONT™ épületek a sokrétű megoldásoknak köszönhetően, megfelelő gépészettel és hőszigeteléssel könnyen teljesítik az AA++ kategória energiahatékonysági besorolás követelményeit.


MIT NYÚJT A TECHNOLÓGIA?

A vékonyfalú acélszerkezetes technológiával környezettudatos, energiatakarékos épületek építhetőek. A megfelelő tervezéssel alkalmas passzívház kivitelezésére is. Hazánkban európai uniós követelmény, hogy Energia Tanúsítvánnyal kell ellátni az épületeket, melyekből a HORIZONT™ technológia ma képes elérni a legmagasabb "AA" és "AA++" besorolást.

ENGEDÉLYEK:
Vállalatunk rendelkezik magyarországi és az Európai Unióban szükséges építési engedélyekkel is.

PÁLYÁZATOK:
A HORIZONT™ technológia a mindenkori pályázati feltételeknek is megfelel.

Bízunk benne, hogy sikerült felkelten az Ön figyelmét is a HORIZONT™ technológia iránt!

A nagy érdeklődésre való tekintettel KIVITELEZŐ-PARTNER CÉGEK, TERÜLETI KÉPVISELŐK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK az alábbi elérhetőségeken: www.horizontglobal.com

 

HORIZONT GLOBAL KFT. – 1095 BUDAPEST, SOROKSÁRI ÚT 110.
E-MAIL: INFO@HORIZONTGLOBAL.COM TEL.SZ.: + 36 1 812 2212

 

Fórum Plussz Kft,Szamos AblakMagyar Pékség Kft.GyümölcsgépMáté Metál 04.17.Atukavíz3Szilágyi HűtőDerulaAtukavíz2Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőCincillaDPMG Zrt.Atukavíz1 05.01.-igOrbán KályhaHotel Hunor - törölhetőPályázat Európa Kft.Agro NatúrtápHajdú László diófa banner - törölhetőCincilla2Agroforte GrainCharlie HűtőHorváth és HuszárIvóvíz6Agrologica 04.17.Formula GPGordius Solution tenderVC 999 05.02.Szalkai és Társa
PRINT LAPOK