Köztér
Első ízben rendezik meg a Keszthelyi Agroturisztikai Találkozót
2023. May 09.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa 2023. május 11-14. között első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Keszthelyi Agroturisztikai Találkozót, azaz röviden a KATT-ot.

A négynapos rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy megteremtsék az Egyetem és a térség polgárai számára a kulturált és tartalmas kikapcsolódás lehetőségét, különféle környezettudatos programokkal, továbbá színvonalas műveltségi, kulturális és sportrendezvények révén.

A rendezvény négy napos programja során bemutatásra kerülnek a keszthelyi lovas-hagyományok, az itt nemesített burgonya és szőlőfajták. A résztvevők előadásokat hallgathatnak az egészséges táplálkozásról, a kulturált bor és pálinkafogyasztásról, a méhészetről. A programot kocsikázási, borkóstolási lehetőséggel, keszthelyi burgonyából történő főzőversennyel, dróntechnológiai valamint kutyás őrző-védő bemutatóval, sportprogramokkal színesítik, sőt az Ízek utcájában a térség termelőivel is találkozhatnak. Este koncertek is várják a szórakozni vágyókat.

A KATT szervezésében a rendezvényen megjelennek a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó tevékenységet végző szervezetek.  Jelenlétükkel szeretnének közvetlen lehetőséget biztosítani a gazdálkodók, és az ő munkájukat segítő szervezetek közötti párbeszédre, tevékenységük összehangolása a vidék társadalmi-gazdasági fejlődése, a felzárkóztatás céljából.

Dr. Gyuricza Csaba rektor a KATT kapcsán elmondta: a hagyományokra és a Georgikon Campus folyamatos megújulására építve rendezik meg az eseményt, melynek keretében színes, interaktív programokkal mutatkoznak be a MATE campusai, intézetei, továbbá megrendezik a Zöld Szív Középiskolás Versenyt is.

További részletek: https://katt.uni-mate.hu/


Contireg Kft.CemolkerCad-ServerMSG Kft.SóstótargOtisMIzse-PlastWiraxGordius InoxMarázplastHalaspackGeoteam LambdaHotel HunorAmbrus Acél bannerDomokos SándornéThermodamRóna TamásSwisspartsZambelli Colorfer Kft.Meva-HuNektárplastAgrofolkerGB TradeEuroklímaÚjvári FOrgácsolóEurogreen TiszafaBordaSamu Gazdabolt
PRINT LAPOK