Köztér
Elnökségi prioritásaink
2024. June 10.
Nagy István szerint hazánk egy nehéz időszakban látja majd el az EU elnöki teendőit, hiszen választás után leszünk, és az uniós intézményrendszer még nem fog rögtön felállni a voksolt követően.

Agrárminiszterünk kifejtette: ebben a helyzetben lehetőségünk nyílik azonban arra, hogy a 27 tárcavezető tegyen javaslatokat az Európai Bizottság felé. Egyszerűsíteni szeretnénk a szabályokat és gazdaközpontúvá kívánjuk tenni a Közös Agrárpolitikát.

Öt fő témakört fogalmaztunk meg magunknak, ezek: a versenyképesség, a válságállóság, a fenntarthatóság, a gazdaközpontúság és a tudományos eredmények integrálása az agráriumba. Mindezek mellett kiemelt célunk az élelmiszerpazarlás mérséklése. Célunk, hogy 2030-ig a felére csökkentsük a kiskereskedelemben felhalmozott hulladékot. Van mire támaszkodnunk, hiszen fontos hazai eredmény, hogy hat év alatt a háztartási hulladék 27%-kal mérséklődött. Hazánk ebben a témában nemzetközi konferenciát rendez ősszel.

A tárcavezető szerint az uniós elnökség lehetőséget teremt, a fenntartható halászat elősegítésére és a halászati kvóták meghatározására is. Szeretnénk tudományos eredményekre hivatkozva egy olyan modellt felállítani, amit széles konszenzus övez majd a tagállamok körében.


Lábatlan VasbetonModinvestWirax Kft.Farkas és TársaiTenzi Kft.CoolCleanBureau Veritas 07.10.Varga és Tsai Kft.Hotel Hunor - törölhetőVanessia 07.10.Meva-huÚjvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Lévay Stúdió 07.10.SZTETMKMAPEI 07.10.AlbaNord 07.10.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőSzentmihályi-gép Kft.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.Kovács Imre e.v.KrátkiElsó
PRINT LAPOK