Növény
Drága a virág, de vesszük
2024. February 12.
Az emelkedő árak ellenére sem mondanak le a tavaszi ünnepekhez kapcsolódó virágvásárlásról a magyarok - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Díszkertészek Szakmaközi szervezetének közös piaci körképéből.

A kertészetek és a virágboltok várakozásai szerint az idén az elmúlt évekhez hasonló kereslet várható. Ami azt jelzi, hogy a magyar vásárlók az esetlegesen magasabb árak ellenére sem mondanak le a tavaszi virágvásárlásról. A márciusi nőnapon idén is jelentős forgalomra számítanak a hazai virágboltok.  

A karácsonyi időszakot követően minden évben lassan növekszik a hazai virágárusok forgalma, a kereslet a március 8-i nőnapon ugrik meg jelentősen. A  piaci körkép szerint a kínálat ebben az évben is széleskörű lesz, a különböző vágott virágok mellett - amelyek szinte kivétel nélkül külföldről kerülnek a virágpiacra -, a cserepes növények is szép számmal megtalálhatók lesznek a boltokban.

A legkelendőbbek ilyenkor a tavaszi virágok: a tulipán, a nárcisz, a jácint - akár cserepes, akár vágott formában. A tavaszi hajtatott hagymások mellett hazai kínálatból elérhető a koratavaszi évelő primula is, de népszerűek az egyéb cserepes virágos és levéldísznövények, a fokföldi ibolyától az azaleáig.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nőnapra egyre többen választanak virágcsokor helyett cserepes növényt, amelyek között a legnagyobb arányú a hazai termesztésű.


DPMG Zrt.Gordius Solution tenderAgroforte GrainAgrologica 04.17.Ivóvíz6Formula GPSzilágyi HűtőCincillaAgro NatúrtápSzamos AblakCharlie HűtőHotel Hunor - törölhetőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőAtukavíz1 05.01.-igAtukavíz3Cincilla2Pályázat Európa Kft.Horváth és HuszárDerulaFórum Plussz Kft,Szalkai és TársaMáté Metál 04.17.GyümölcsgépHajdú László diófa banner - törölhetőMagyar Pékség Kft.Orbán KályhaVC 999 05.02.Atukavíz2
PRINT LAPOK