Pályázatok
Dísznövénykereskedők pályázhatnak
2024. April 09.
A dísznövények és virágok kereskedelmével foglalkozó kisvállalkozások fejlesztéseinek megvalósítását 1,6 milliárd forint keretösszegű pályázati felhívással kívánja segíteni az Agrárminisztérium.

Mint ismert, azokat a támogatási konstrukciókat, amelyek segítették a gyümölcsöt és zöldséget termesztő kertészeteket gépek vagy technológia beszerzésben, illetve beruházás megvalósításában, az Agrárminisztérium már az elmúlt években is elérhetővé tette a díszkertésztek számára is.

Mivel az ágazatban fontos szerepet töltenek be a virágokat és a dísznövényeket értékesítő kisvállalkozások, hiszen ők juttatják el a terméket a fogyasztókhoz, a Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Tervébe új elemként került beépítésre a 40%-nál alacsonyabb mezőgazdasági vagy 50%-nál alacsonyabb erdőgazdálkodási árbevétellel rendelkező, díszkertészeti kisvállalkozások támogatását célzó intézkedés.

Az érintettek hamarosan 1,6 milliárd keretösszegű forrásra pályázhatnak. A támogatási lehetőségek a dísznövény-kereskedelemhez vagy zöldfelület-kezeléshez kapcsolódó tevékenységekre terjednek ki. Lehet majd pályázni épületek létrehozására, fejlesztésére, korszerűsítésére, de támogatott lesz a dísznövény-kereskedelemhez és zöldfelület-kezeléshez kapcsolódó új gépek és eszközök, technológiák vásárlása, vagy éppen az információs és kommunikációs technológiák alkalmazása.


Damisol Kft.Berek-VízNektárplastErforg-AimSzilágyi HűtőPályázat Európa Kft.RollspedVC 999 05.28.Agro NatúrtápAgroforte GrainMáté-MetálPolgári BankTitan ContainersGB TradeMizse-PlastDigitas Kft.Steel ManufacturingMed-PlastDerula 05.28.3commBorda Gépipari Kft.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőHotel Hunor - törölhetőSamu GazdaboltDPMG Zrt.Charlie HűtőMetall KraftMAPEI 05.20.
PRINT LAPOK