Élelmiszer
Dinnyeárusok figyelmébe
2024. August 05.
Néhány egyszerű lépés biztonságosabbá teszi a dinnyék felezését. A Nébih az alapvető előírások összegyűjtésével nyújt segítséget a dinnyeárusoknak.

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye, melyből a szezon során nagy mennyiségben vásárolnak a fogyasztók. Rendkívül fontos, hogy az értékesítés során garantált legyen a megfelelő élelmiszerbiztonság a vásárlók számára. Ehhez dinnyefelezéskor mindössze pár egyszerű higiéniai szabály betartása szükséges. Darabolva (kizárólag félbevágva, esetleg negyedelve) értékesítés esetén első lépésként a dinnyehéjat fertőtlenítő kendővel alaposan át kell törölni. A felvágásra szolgáló (tisztítható) felületet két felvágás között tisztító spray vagy fertőtlenítő kendő segítségével tisztára kell törölni. Szintén folyamatosan tisztán kell tartani a felvágáshoz használt kést is.

A vágás előtti kötelező kézmosást, amennyiben nem áll rendelkezésre szappanos kézmosási lehetőség, fertőtlenítő törlő használatával szükséges helyettesíteni.

A dinnyét felezni, legfeljebb negyedelni szabad! A felvágást követően az élelmiszert haladéktalanul be kell csomagolni egy arra alkalmas fóliába.

Hűtés hiányában, az évszakra jellemző hőség miatt, a már felvágott dinnyéket tilos másnapra eltenni.

A felelősségteljes árusként betartott, egyszerű higiéniai lépésekkel biztosítható a vásárlók számára nélkülözhetetlen élelmiszerbiztonság a dinnyeszezonban.


Hód Fürdő 04.16.AgriDron 04.16.Tolcsva Bor 04.16.Pásztor és Társai 04.16.Meta Vasipari 04.16.Fermy 2000 04.16.Silk Group 04.16.Best Gáz 04.16.Faber és Társa 04.16.Hotel HunorNémeth Csomagolás 03.31.Csepel 04.16.BioFer 03.31.Szuro Trade 04.15.Gemenc Bau 04.16.Traktorbolt 04.16.Heizer 04.16.
PRINT LAPOK