Élelmiszer
Dinnyeárusok figyelmébe
2024. August 05.
Néhány egyszerű lépés biztonságosabbá teszi a dinnyék felezését. A Nébih az alapvető előírások összegyűjtésével nyújt segítséget a dinnyeárusoknak.

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse a dinnye, melyből a szezon során nagy mennyiségben vásárolnak a fogyasztók. Rendkívül fontos, hogy az értékesítés során garantált legyen a megfelelő élelmiszerbiztonság a vásárlók számára. Ehhez dinnyefelezéskor mindössze pár egyszerű higiéniai szabály betartása szükséges. Darabolva (kizárólag félbevágva, esetleg negyedelve) értékesítés esetén első lépésként a dinnyehéjat fertőtlenítő kendővel alaposan át kell törölni. A felvágásra szolgáló (tisztítható) felületet két felvágás között tisztító spray vagy fertőtlenítő kendő segítségével tisztára kell törölni. Szintén folyamatosan tisztán kell tartani a felvágáshoz használt kést is.

A vágás előtti kötelező kézmosást, amennyiben nem áll rendelkezésre szappanos kézmosási lehetőség, fertőtlenítő törlő használatával szükséges helyettesíteni.

A dinnyét felezni, legfeljebb negyedelni szabad! A felvágást követően az élelmiszert haladéktalanul be kell csomagolni egy arra alkalmas fóliába.

Hűtés hiányában, az évszakra jellemző hőség miatt, a már felvágott dinnyéket tilos másnapra eltenni.

A felelősségteljes árusként betartott, egyszerű higiéniai lépésekkel biztosítható a vásárlók számára nélkülözhetetlen élelmiszerbiztonság a dinnyeszezonban.


Polyduct 09.18.Gyenes Krisztián 09.17.Szilágyi Hűtő 09.17.L-Tech 09.17.Z-Solar Kft.Samu Gazdabolt 09.17,Dirickx 09.17.Kancsár Transz 09.17.Zambelli Colorfer 09.17.MP Trend 09.17.ETD 09.18.Nanosegment 09.08.Partner Doors 09.17.Titán Containers 09.17.Hungaro System's Kft. 09.17.VC999 09.17.Újvári Forgácslóműhely 09.17.Magyarosi Solar 09.17.eVersion 09.17.SW Umwelttechnik 10.08.Panoráma Ablakgyártó 09.17,Alfa Solar System 09.17,PM Energo 08.27,Sóstótarg 09.17.
PRINT LAPOK