Növény
Díjtámogatott növénybiztosítások
2023. May 08.
Az államkincstárnál már benyújtható a kérelem az idei növénybiztosítási díjtámogatásra; a tavalyi aszály után várhatóan tovább nő az érdeklődés a konstrukció iránt.

Erre hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége, amely közleményében jelezte: a Magyar Államkincstár április 20-án megnyitotta azt az online felületét, amelyen a gazdálkodók június 9-ig beadhatják az idei agrárbiztosítási díjtámogatásra vonatkozó kérelmüket is.
A biztosítási díjtámogatási igény jelölésén kívül a termelőknek a támogatás igényléséhez meg kell kötni a jogosultsági feltételeknek megfelelő biztosítási szerződést, és megfizetni a biztosítási díjat. Biztosítási díjtámogatás ugyanis csak a ténylegesen megfizetett biztosítási díj alapján nyújtható.

A Magyar Biztosítók Szövetsége felidézte az Agrárközgazdaságtani Intézet statisztikai jelentését, amely szerint a növénybiztosítási díjbevételek 2022-ben összesen 32,9 milliárd forintot tettek ki, 71,4 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest. A kárkifizetések ugyanakkor 52,9 milliárd forintot értek el, ami több mint négyszerese volt a 2021-esnek.
Az Agrárközgazdaságtani Intézet adatgyűjtésének indulása, 2016 óta nem volt ilyen év, amikor a kárkifizetések több mint 45 százalékkal meghaladták a díjbevételeket.


DPMG Zrt.Agroforte GrainCharlie HűtőKovács ImreSizolev 07.25.Lévay StúdióPályázat Európa 08.01.Hotel Hunor - törölhetőDigitasOtis Bt.Cad-ServerErforg-AimNektárplastMagyar PékségNanosegment 09.08.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőMEVA-HUIsterraAboszol 08.01.Forest PowerMed-PlastGB-TradeIlinoxModinvestBorda Gépipari Kft.Mizse-PlastNRG Services Kft. 07.29.Berek-Víz
PRINT LAPOK