Növény
Csemegeszőlőt kóstoltak
2023. September 06.
Több mint 200 különböző fajtát ismerhettek és kóstolhattak meg az érdeklődők a II. Országos Csemegeszőlő Kiállításon és Versenyen Pécsen - közölte a szervező, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete az MTI-vel.

A csemegeszőlő-fajták népszerűsítése, a termesztés szakmai támogatása érdekében tavaly indított országos rendezvényen az idén csaknem húsz kiállító jelent meg portékáival.
Délelőtt a szakemberek előadásokon vehettek részt, amelyeken egyebek mellett a csemegeszőlő-termesztés hazai jelenéről és jövőjéről, az ökológiai gazdálkodásról, az ültetvényeket érintő kórokozókról, a szaporítási módszerekről és a mezőgazdasági drónokról szerezhettek hasznos információkat.

A látogatók több mint 200 különböző szőlőt kóstolhattak meg, a szakmai zsűri pedig megválasztotta a legszebb és a legnagyobb fürtöt, a legfinomabb, valamint a legnagyobb bogyóméretű szőlőfajtát is.

A közleményben kitértek arra: a csemegeszőlő-termesztés szakmai támogatására az utóbbi években egyre nagyobb az igény, a csemegeszőlő iránti érdeklődés országos szinten is fokozódik.
A rendezvényen aláírták a PTE és az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem Agrobiotechnikai Kara közötti együttműködési megállapodást, amely révén szorosabbá válik a két intézmény szőlőtermesztéssel és -nemesítéssel összefüggő tudományos és szakmai kapcsolata.


Berek-VízMed-PlastMEVA-HUAgroforte GrainLévay StúdióAboszol 08.01.Nanosegment 09.08.Erforg-AimDPMG Zrt.Forest PowerNRG Services Kft. 07.29.Mizse-PlastModinvestKovács ImreOtis Bt.DigitasIlinoxIsterraCharlie HűtőHotel Hunor - törölhetőNektárplastMagyar PékségBorda Gépipari Kft.Cad-ServerPályázat Európa 08.01.Sizolev 07.25.GB-TradeMagyar Kukorica Klub banner - törölhető
PRINT LAPOK