Gép
Cipőt a cipőboltból! És robotfűnyírót?
2021. May 30.
Cipőt a cipőboltból! Biztos sokan emlékeznek még erre a régi reklámra, ami kissé furcsán hangzott, hiszen akkoriban máshol nem is lehetett cipőt kapni. Ma már persze számtalan helyen vásárolhatunk cipőt, és nem csak háromfélét. De mi a helyzet a robotfűnyíróval? Csak a robotfűnyíró-boltból vásárolhatjuk meg?

Miért lettek kedveltek a robotfűnyírók?
A Robomow robotfűnyírókat gyártó vállalat az elmúlt évben 12 000 vásárló véleményét kérdezte meg arról, hogy miért döntöttek robotfűnyíró vásárlása mellett. Az öt európai országból beérkező válaszok meglepő módon alig különböztek: a használat kényelme volt a döntő érv.

A használati kényelemnek számos elemét említették a felmérésben résztvevők:

A tökéletes eredmény
A gyep akkor szép, sűrű és erős, ha megfelelő gyakorisággal vágják. A rendszeres vágás serkenti a növekedést, a gyepfelület egyenletessé válik, a nyesedék pedig természetes mulcsolást, trágyázást jelent a gyepnek. Mivel robotfűnyíróról beszélünk, ez tőlünk semmilyen többlet időráfordítást nem igényel, hiszen a fűnyírás gyakorisága csupán beállítás kérdése, a robotfűnyíró mindent elvégez magától.

Alacsony karbantartási igény
A résztvevők második helyen említették az egyszerű karbantartást. A Robomow fűnyíró például öntisztító kerék- és mulcstisztítóval rendelkezik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a fűnyíró belsejében található egy lengőszerkezet, amely megakadályozza, hogy a levágott nedves gyep megtapadjon a fűnyíró alján. Emellett a kés az egész szezont kibírja és egy darabban cserélhető. Nincs szerviz, nincs darabokra szedés!

Egyszerű telepítés
Az időmegtakarítás szempontja alapján harmadik helyen végzett a robotfűnyíró egyszerű kezdeti telepíthetősége és az, hogy a beállítást követően egyetlen gombnyomással elindítható. Ezt praktikus útmutató és oktatóvideó is támogatja a legtöbb gyártónál.

Teljesítmény egyenetlen terepen is
Nem minden kert egyforma, vannak tökéletesen egyenletes felszínű, lejtős talajú vagy éppen göröngyösebb gyepek is. A Robomow robotfűnyíróinak megvan az az előnye, hogy benne lévő lebegő vágószerkezet egyenetlen talajon is tökéletes vágásképet biztosít. A biztonságos tapadást és manőverezhetőséget a szabadalmaztatott, speciális meghajtókerék profilja biztosítja. A profil elrendezése minimalizálja az érintkezési felületet a gyepen, így megóvja annak gyökereit.

A szegélyvágás már a múlté!
A válaszadók értékelték azt is, hogy a robotfűnyíró után nem kell szegélyt igazítani, mert a fűnyíró automatikusan nyír a nyomtávon túl is. Ez kényelmes és időtakarékos is.

Mit tud a robotfűnyíró bolt?
Ha már eldöntöttük, hogy robotfűnyíró megvásárlásával kíméljük a gyep gondozására fordított időnket és a pénztárcánkat, akkor nézzük meg azt is, hogy milyen előnyökkel jár, ha szakkereskedő segítségét vesszük igénybe.

Tanácstalanság esetére jó tanács
A szakkereskedők több éves tapasztalattal rendelkeznek, így személyre szabottan tudnak márkát és típust ajánlani, figyelembe véve az adott kert sajátosságait is. Ráadásul, a szakkereskedőnél kipróbálható a termék.

A tervezés a megfelelő eredmény alapja
A kert adottságai – pl. lejtők, kerti tavak, fűnyírást nem igénylő területek, szegélyek - és a vásárló elvárásai alapján készül el a telepítési terv, amelyhez szükség van a szakkereskedő segítségére.

Telepítés – a megvalósuló terv
A robotfűnyírókkal kapcsolatos problémák 90%-a a rosszul elvégzett telepítésnek tudható be. Ha nem szakértőre bízzuk a kezdeti programozást vagy a többzónás kertek kialakításával kapcsolatos telepítési munkát, akkor a robotfűnyíró használata nem lesz kielégítő. A szakkereskedők minden robotfűnyírót ellenőriznek és üzemkész állapotban adnak át, mert csak egy megfelelően beállított, pontos utasításokkal ellátott robotfűnyíró biztosíthatja az elégedettséget és a hosszú élettartamot.

Karbantartás és szerviz
A szakkereskedő a robotfűnyíró rendszeres karbantartásában, belső- és külső tisztításában is segítséget nyújt: ellenőrzi a fűnyíró, a pengék állapotát, teszteli az akkumulátort és a fűnyíró funkcióit. Meghibásodás esetén pedig saját műhelyében van lehetősége a gép megjavítására, amelyhez természetesen eredeti alkatrészeket használ, amelyekre a garancia is kiterjed.

robotfunyiro.hu

Egerkas Kft.Swisspart/DroneoneBozsity Bt.NumizmatikContiregNektárplastLabornumBánfi Kft.IsterraOvermatic Kft.Hotel HunorTermo Kft.CPDCWirax Kft.Mimiko Kft.HirezEtiveraSzilvási Építők Kft.Varga AkkuGordius InoxCad-ServerDr. Barancsi ÁgnesDinax
PRINT LAPOK