Köztér
Célkeresztben a termelői piacok
2024. June 05.
Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot – közölte agrárminiszterünk a tiszaeszlári termelői piac átadásán.

A Vidékfejlesztési Program 99,7 millió forint értékű pályázata keretében megvalósult tiszaeszlári termelői piacon egy nyitott piactéren és egy zárt épületben kínálhatják termékeiket a termelők.

A 2020 októberében megjelent felhívás szerint a vidéki térségben működő önkormányzatok, helyi nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek nyújthattak be legfeljebb 100 millió forint támogatási kérelmet új, vagy már meglévő helyi termékértékesítést szolgáló piacok és vásárterek létrehozására, fejlesztésére 85 és 95 százalék közötti támogatási intenzitással. A döntések 2021 májusától folyamatosak, eddig 158 kérelem rendelkezik támogatói okirattal.

A mezőgazdasági kisüzemek támogatási programja esetében 15 ezer eurónak megfelelő forrásra pályázhattak az őstermelők és a kisvállalkozások, ez a program kiegészíti a helyhatóságok termelői piacok létrehozására indított beruházásokat. Ennek a „rendszernek” köszönhetően az emberek megismerték a kézműves termék fogalmát, amelyek aztán forradalmasították a magyar gasztronómiát Nagy István szerint, aki úgy vélekedett, a termelők a hagyományos termelésre alapozva, a hagyományos ízeket megőrizve tudják a legszélesebb körben portékáikat a piacra juttatni.


Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőLábatlan VasbetonTMKKrátkiMeva-huAlbaNord 07.10.Lévay Stúdió 07.10.Kovács Imre e.v.Tenzi Kft.Farkas és TársaiVarga és Tsai Kft.Újvári - Forgácsolóműhely Kft. 07.02.Zambelli COLORFERR Kft.07.02.ModinvestSZTESzentmihályi-gép Kft.CoolCleanWirax Kft.Vanessia 07.10.Bureau Veritas 07.10.ElsóHotel Hunor - törölhetőMAPEI 07.10.
PRINT LAPOK