Élelmiszer
Célkeresztben a galambhús
2023. February 02.
Ösztönzik a galambhús fogyasztását, több fővárosi áruházban már kapható húsgalamb. Görbeházán kormányzati támogatással galambvágóhíd létesül.

Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtartókat és a tenyésztőket, hogy óvják a csodát, megőrzik a génállományt, a biológiai sokféleséget és továbbadják az utókornak az állatok szeretetét, a galambász hagyományokat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Dabason, a King Klub Galambkiállításon.

A miniszter szerint az Agrárminisztérium számos lépést tett annak érdekében, hogy minél többen fogyasszanak galambhúst. A különböző fejlesztési programok eredményeként több fővárosi áruházban már kapható húsgalamb. Görbeházán pedig kormányzati támogatással galambvágóhíd létesül.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy az agráriumot népszerűsítő rendezvényeknek különleges küldetésük van. Értékeket mutatnak fel, teret adnak a szakmai ismereteknek, élményeket kínálnak és hagyománytiszteletre tanítanak. Ebben jelentős szerepük van például a galamb és kisállattenyésztő ágazati civil szervezeteknek. Az Agrárminisztérium már több mint egy évtizede vissza nem térítendő támogatásokkal segíti az ágazati civil szervezetek szakmai feladatainak, programjainak sikeres megvalósítását.

Három szakmai szervezet is jubilál az idén: a Mondain Fajtaklub 50 éves, a Magyar King Klub 60 éves, a Pergő Fajtaklub pedig kereken 100 éves ebben az esztendőben.


Erforg-AimMetall KraftDPMG Zrt.Hotel Hunor - törölhetőSzilágyi HűtőVC 999 05.28.Steel ManufacturingMAPEI 05.20.Agroforte GrainAgro NatúrtápPolgári BankSamu GazdaboltBorda Gépipari Kft.Damisol Kft.Charlie HűtőPályázat Európa Kft.GB TradeNektárplastDerula 05.28.Med-PlastTitan ContainersBerek-VízDigitas Kft.RollspedMáté-Metál3commMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőMizse-Plast
PRINT LAPOK