Növény
Brazil gabonarekord
2022. July 03.
Rekordmennyiségű búza- és kukoricatermés várható Brazíliában idén a becslések szerint – írja az Euronews. Árnyalja a képet, hogy egy felmérés szerint több mint 33 millió brazil éhezik.

A brazíliai búzatermés az előrejelzések szerint 2022-ben eléri a 8,4 millió tonnát, ami 8%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A kukoricatermés szintén rekordot érhet el, ezzel Brazília újból a világ második legnagyobb gabonaexportőre lehet.

Kína májusban megállapodott Brazíliával a gabonaimportról, ami azért is érdekes, mert a dél-amerikai országnak eddig az Európai Unió volt az egyik fő célállomása.

Brazília egyelőre nem foglal állást az ukrajnai háborúval kapcsolatban, ami lehetővé teszi számára, hogy fenntartsa jó viszonyát Oroszországgal. Így tudnak műtrágyát importálni, megszilárdítva ezzel a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági termelőjeként betöltött pozíciójukat.

Az idén várható rekord gabonatermés ellenére Brazíliában az elmúlt két évben jelentősen nőtt a mélyszegénységben élők száma, egy felmérés szerint több mint 33 millió brazil éhezik…

 

Erforg-AimRollspedDamisol Kft.Agro NatúrtápSteel ManufacturingMizse-PlastMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőSzilágyi HűtőVC 999 05.28.Berek-Víz3commDigitas Kft.Samu GazdaboltMáté-MetálPolgári BankBorda Gépipari Kft.Titan ContainersMed-PlastNektárplastAgroforte GrainPályázat Európa Kft.Charlie HűtőDPMG Zrt.Metall KraftMAPEI 05.20.Derula 05.28.GB TradeHotel Hunor - törölhető
PRINT LAPOK