Élelmiszer
Bock József életműdíjas
2024. June 25.
Bock József villányi borász vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) életműdíját. A díjazott neve fogalommá vált az elmúlt évtizedekben a magyar borásztársadalomban.

Koch Csaba, az MBA elnöke emlékeztetett arra, hogy az akadémia immár harminchárom éve adja át az Év bortermelője díjat, a kiemelkedő borász pályafutások elismerésére pedig 2017-ben megalapították az életműdíjat is. A díjazottat méltatva elmondta, Bock József több mint ötven éve készít bort, ezen felül rengeteget vállal a közösségért, többek között az MBA elnökségi tagjaként is.

A Gere Andrea villányi borász által felolvasott laudáció szerint Bock József egyike azoknak, akik úttörő szerepet játszottak a Villányi borvidék újjászületésében, és akik az egész magyar borágazatot új alapokra helyezték. Munkáját számos egyéb kitüntetés mellett 1997-ben az Év bortermelője díjjal ismerték el, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és elnyerte az Év pincészete díjat, majd 2014-ben a Magyarország legszebb szőlőbirtoka kitüntető címet is.

Bock József - köszönetet mondva családjának és munkatársainak - elmondta: mindig élvezettel végezte és fogja végezni munkáját.

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlővel Villányban, a Jammertal-dűlőben fekvő, ősi családi birtokon. A rendszerváltás után elindult fejlesztések eredményeként a pincészet immár 80 hektár szőlővel rendelkezik és további 70 hektár integrált területen gazdálkodik, ezen felül saját feldolgozóval és szállóval is rendelkezik.

A Magyar Bor Akadémia életműdíját eddig Tiffán Ede, Garamvári Vencel, Szepsy István, Kállay Miklós és Módos Péter nyerte el.

Címlapfotó: Fekete István/AM

IlinoxMEVA-HUIsterraDigitasSizolev 07.25.Agroforte GrainMizse-PlastKovács ImreMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőCad-ServerDPMG Zrt.Hotel Hunor - törölhetőBerek-VízForest PowerErforg-AimBorda Gépipari Kft.GB-TradeOtis Bt.NRG Services Kft. 07.29.Pályázat Európa 08.01.Aboszol 08.01.NektárplastModinvestLévay StúdióMagyar PékségMed-PlastNanosegment 09.08.Charlie Hűtő
PRINT LAPOK