Köztér
Benyújtották az egységes kérelmeket
2022. May 20.
Az idén április 6-án indult az egységes kérelmek beadási időszaka, ennek során 43 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni.

A május 16-i szankciómentes benyújtási határidőig 160.851 kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz. A kérelmek száma a birtokkoncentráció miatt évről évre lassú csökkenést mutat, az idei két százalékkal marad el a tavalyi 164.118-tól ­– derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből.

Jó tudni, hogy az egységes kérelmek június 9-ig még beadhatók, de ezek esetében munkanaponként egy százalékos támogatáscsökkentést alkalmaznak. A június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmeket viszont érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják.

A május 16-ig beadott kérelmeket adatváltozás keretében, szankciómentesen  május 31-ig, késedelmi szankcióval június 9-ig lehet módosítani. Kivételt képeznek ez alól az állatalapú közvetlen támogatási kérelmek, amelyek május 16. után csak szankcióval módosíthatók.

A korábbi évekhez hasonlóan a beadott kérelmek közel 70 százalékát, 108.046-ot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászai segítségével nyújtották be a gazdálkodók, mintegy 1,66 millió hektárra.

 

Borda Gépipari Kft.Mizse-PlastTitan ContainersPályázat Európa Kft.Metall KraftAgro NatúrtápHotel Hunor - törölhetőSzilágyi HűtőMAPEI 05.20.3commRollspedErforg-AimVC 999 05.28.Damisol Kft.GB TradeDerula 05.28.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőMáté-MetálCharlie HűtőPolgári BankNektárplastSamu GazdaboltDigitas Kft.Berek-VízAgroforte GrainMed-PlastSteel ManufacturingDPMG Zrt.
PRINT LAPOK