Élelmiszer
Az élelmiszeripar innovatív ágazat
2022. June 15.
Az élelmiszeripari ágazatnak napjainkban nem csak a rendkívüli körülmények között kell helytállnia, de a váratlan helyzetekre is reagálnia kell - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet 50 éves jubileumi oklevélátadó ünnepségén.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy hazánk élelmiszer-ellátása a kihívások ellenére is folyamatosan biztosított, kétszer annyi élelmiszert tudunk előállítani, mint amennyire szükségünk vanA magunk mögött hagyott időszakban jelentősen nőtt az élelmiszeripari ágazat támogatottsága. Ugyanakkor csak akkor lehet sikeres  a terület, ha megfelelő képzettségű és elhivatott munkaerő is rendelkezésre áll. Az elmúlt öt évtized világosan megmutatta, hogy élelmiszeripari szakembereink munkája  megkerülhetetlen és nélkülözhetetlen.

A miniszter szerint a magas színvonalú, versenyképes tudást biztosító oktatás alapköve a sikeresen működő élelmiszerláncnak. Ebben kiemelkedő szerepe van a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetnek, amely az ország egyetlen olyan felsőoktatási intézménye, ahol a képzési rendszer átfogja az élelmiszermérnök képzés teljes körét, és önálló doktori programmal is rendelkezik.

Nagy István köszönetet mondott az aranydiplomájukat átvevő szakembereknek, mert a 21. század versenyét csak úgy tudjuk megnyerni, ha az elődök által lefektetett biztos alapokra építünk, és képesek vagyunk a megújulásra.

Az ünnepségen együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A partnerség célja, hogy a felek közös oktatási-kutatási projekteket valósítsanak meg, továbbá a szakmai előremenetel érdekében együttesen mozgósítsák tudásbázisukat és kapcsolatrendszerüket. 

 

IsterraHirezWirax Kft.DinaxVarga AkkuSzilvási Építők Kft.Termo Kft.ContiregEtiveraHotel HunorNumizmatikCPDCOvermatic Kft.Bozsity Bt.Dr. Barancsi ÁgnesCad-ServerBánfi Kft.LabornumNektárplastGordius InoxMimiko Kft.Swisspart/DroneoneEgerkas Kft.
PRINT LAPOK