Állat
Applikáció segíti a horgászokat
2024. January 21.
Applikációval segíti az idei évtől a magyar horgászkártyával rendelkezőket a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ).

Az alkalmazás széleskörű szolgáltatást nyújt az érvényes regisztrációval rendelkező horgászoknak - ismertette a mintegy 1.200 egyesületben csaknem 800 ezer taggal rendelkező szervezet elnökhelyettese.

Dérer István elmondta: a horgászapplikáció valamennyi érvényes horgászokmányt tartalmazza majd. Az elektronikus fogási napló első körben a turista horgászoknál, majd 2025-től választhatóan minden horgásznál elérhető lesz. Az alkalmazásban a fogások is hitelesen rögzíthetők lesznek, és területi jegyet is lehet majd a telefon segítségével vásárolni, emellett a felhasználókat horgászhelykereső is segíti.

Jövőre már a teljes elektronizáció - így az egyesületi tagság létesítése, megújítása is - megvalósulhat, így a horgászok otthonról is intézheti ügyeiket.

A horgászat népszerűsége töretlen, a belföldi és a külföldi horgászturisták száma egyaránt növekszik - közölte az ország legnagyobb civil szervezetének elnökhelyettese. Az elmúlt években 26 tagszövetség, számos speciális jogállású tag, gazdasági társaság, mintegy 1.200 egyesület és 1.600 értékesítési pont, több tucat minősített haltermelő és hivatalos versenyszervező vállalkozás alkotta a teljes szervezeti hálót.

Tavaly sikeres évet zárt a MOHOSZ. A horgászok bizalma megmaradt, így a jelentős áremelések ellenére sem csökkent érdemben a horgászat népszerűsége. Mivel tavaly az aszály sem sújtotta a horgászokat, így a haltermelés is jól alakult és hosszú évek óta először csökkent az őszi telepítésre szánt ponty termelői ára.

A MOHOSZ pályázati programjainak támogatásával csak ezen időszakban mintegy háromezer tonna hal került a vizekbe. Emellett oktatás, halőri és vízparti üzemeltetési feladatokat látott el a szervezet, de új elemként energetikai és céltámogatást is nyújtottak az egyesületeknek.
Sor került egy átfogó jogszabályi módosításra is, amely döntően a digitalizáció további lépéseit szolgálja, ideértve a Magyar Horgászkártya sikeresen megkezdett, folyamatban lévő megújítását is. Emellett bemutatták a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia 1.0 változatát.

A MOHOSZ 2024-es tervei között szerepel, hogy a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia tavasszal esedékes elfogadása után megindulhat a horgászat környezetének infrastrukturális fejlesztése.


Hotel Hunor - törölhetőOrbán KályhaDerulaMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőSzamos AblakVC 999 05.02.Agrologica 04.17.Formula GPAtukavíz2Horváth és HuszárCincillaDPMG Zrt.Ivóvíz6Agroforte GrainAtukavíz1 05.01.-igMagyar Pékség Kft.Agro NatúrtápFórum Plussz Kft,Szalkai és TársaSzilágyi HűtőGyümölcsgépAtukavíz3Cincilla2Hajdú László diófa banner - törölhetőCharlie HűtőGordius Solution tenderMáté Metál 04.17.Pályázat Európa Kft.
PRINT LAPOK