Piactér
Ahol a tokaji álmot palackozzák az élet nagy pillanataihoz – Mapei műgyanta padló a Holdvölgy Borászatban
2024. April 30.
A Tokaj-Hegyalján található mádi Holdvölgy Birtokon kiváló minőségű borokat állítanak elő. A több mint 500 éves történelmi pincerendszerrel összekötve a felszínen egy modern technológiával kialakított borászat működik, ennek tartálytér-padlóját 2023-ban Mapei termékek használatával újította fel a Stabil Padló Kft.

A Világörökség részét képező Tokaj-hegyaljai borvidék központja Mád község, ahol a szűk utcácskák alatt történelmi borospincék szövevényes rendszere található.

A település központjában, a jelenlegi HOLDVÖLGY Birtok alatti, közel 2 km hosszú pincerendszer többszáz év alatt nyerte el mai formáját. Ehhez egy díjnyertes, modern borászati épület kapcsolódik, melyek így együttesen teszik lehetővé a világhírű tokaji borok készítését és érlelését. Gyümölcsöző találkozása ez a réginek és az újnak, a hagyománynak és az újító technológiának.

A borok sikerének fő bizonyítéka, hogy világszerte több mint 40 Michelin-csillagos helyen kóstolhatók a tételek és évről-évről több hazai és nemzetközi díjjal is gazdagodnak a borok.

A tartálytér padlójának felújítása
A tartálytér műgyanta padlójának felújítása 2023-ban történt meg, a szakkivitelezést a debreceni székhelyű Stabil Padló Kft. végezte.

A munka a tartálytér közepén lévő, hosszanti irányban végig húzódó lefolyó visszabontásával kezdődött. A terület kiszárítása után a lefolyócsatornát MAPEFILL duzzadó kiöntőhabarcsba ültették vissza, hogy ezzel kiküszöböljék az elmozdulást.

Ezután a szakemberek lecsiszolták a felületet, megjavították a kitört részeket, majd az alapozás következett a PRIMER SN termék használatával, ezt követte az esztétikai zárás tükrös kivitelben.

A padló kialakításához a MAPECOAT I 24 saválló, kétkomponensű epoxi védőbevonatot használta a szakkivitelező. Ez a termék kiváló választás élelmiszerekkel érintkező betonfelületek bevonataként az élelmiszeriparban, illetve ipari padlók saválló bevonataként is használható.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

A munka során a borok fermentálására szolgáló, nagyméretű, lábakon álló acéltartályok mozgatására nem volt lehetőség, így a munkát ennek figyelembevételével kellett elvégezni kiemelkedő minőségben.

A szakkivitelező Stabil Padló a szakmai tudásával és tapasztalatával kiválóan megoldotta a felmerülő kihívásokat, és a megrendelő teljes elégedettségére szolgált a végeredmény.

Ha szeretne többet megtudni az ipari padlókról, keresse a Mapei szaktanácsadóit!


Damisol Kft.GB TradeSzilágyi HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőRollspedBorda Gépipari Kft.Agro NatúrtápVC 999 05.28.Digitas Kft.Polgári BankHotel Hunor - törölhetőMetall KraftMizse-Plast3commAgroforte GrainMed-PlastDerula 05.28.DPMG Zrt.Erforg-AimCharlie HűtőSteel ManufacturingTitan ContainersBerek-VízMáté-MetálPályázat Európa Kft.MAPEI 05.20.Samu GazdaboltNektárplast
PRINT LAPOK