Állat
A Nestlé nagyberuházása
2024. March 09.
A Nestlé Hungária 55 milliárd forintos értékben fejleszti a Purina állateledeleket előállító gyárát Bükön, a beruházással 130 új munkahely jön majd létre. A svájci hátterű élelmiszeripari vállalat új üzemegységet létesít és két új automata gyártósort épít telephelyén.

Ez a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon, amelynek keretében az üzem termelőkapacitása több mint a duplájára nő: a 2019-es évi közel 200 ezer tonnáról félmillióra.

Az itt előállított állateledel 85 százaléka exportra kerül.

Noha a cég ehhez nem kap kormányzati pénzügyi támogatást, az állam biztosítja a szükséges infrastruktúra-fejlesztéseket, például az út- és a vízhálózat modernizálása terén. A projekt lényeges része a Nestlé Hungária teljes ötéves, 2020 és 2025 közötti fejlesztési periódusának, amelynek keretében összesen 300 milliárd forintnyi értékben valósítanak meg beruházásokat mintegy 600 új álláshelyet hozva létre.

A világ 77 országában 344 gyárral rendelkező Nestlé az utóbbi három évtizedben nagyban hozzájárult hazánk gazdasági fejlődéséhez. A cég Magyarországon is ügyel arra, hogy munkavállalói a lehető legmodernebb technológiákkal is jól tudjanak bánni, erre irányuló képzési programját a kormány 193 millió forinttal támogatta. A büki gyár az ott felhasznált alapanyagok több mint felét hazai beszállítóktól szerzi be, így a magyar kis- és középvállalkozások is sokat nyernek ezzel.

Ami a magyar-svájci gazdasági kapcsolatokat illeti, hazánkban 900 svájci cég több mint 30 ezer embert foglalkoztat.


Szilágyi HűtőSteel ManufacturingCharlie HűtőHotel Hunor - törölhetőDerula 05.28.RollspedNektárplastBerek-VízErforg-AimMed-PlastAgro NatúrtápAgroforte GrainMáté-MetálMetall KraftVC 999 05.28.3commMizse-PlastDPMG Zrt.Digitas Kft.Damisol Kft.GB TradeSamu GazdaboltPályázat Európa Kft.Polgári BankMAPEI 05.20.Magyar Kukorica Klub banner - törölhetőBorda Gépipari Kft.Titan Containers
PRINT LAPOK