Kult
A legújabb magyar Oscar-díjas
2022. April 02.
Sipos Zsuzsanna, a Dűne díszletberendezője Oscar-díjat kapott a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt. A filmet részben Magyarországon forgatták.

A produkciós tervezés Oscar-szobrát hét további kategória Oscarjával együtt még a gála előtt osztották ki a Dolby Színházban, hogy az élőben közvetített díjátadó gördülékenyebb legyen.

Korábban Sipos a HVG-nek azt nyilatkozta, nagyjából 20 százalék esélyt lát arra, hogy elnyerjék a szobrot. A berendezést jelentős részben Magyarországon gyártották le, ahogy hazánk volt a film forgatásának fontos helyszíne is. 

A Frank Herbert klasszikusából Denis Villeneuve rendezésében született Dűne a velencei filmfesztiválon debütált. Sipos Zsuzsanna korábban részese volt a Szárnyas fejvadász 2049 és a Gemini Man című filmeknek, valamint a Borgiák sorozatnak is. A 2017-es Szárnyas fejvadász 2049-ben már dolgozott együtt Villeneuve-vel, a kanadai rendezővel.

A Dűne díszletesei között volt Lázár Tibor is – aki korábban az Atomszőke, a Vörös Veréb és a Szárnyas Fejvadász 2049 forgatásán is segédkezett, ám ő végül nem került be a jelöltek közé,

Sipos Zsuzsanna március közepén a brit filmakadémia BAFTA-díját is elnyerte munkájáért.

A teljes cikk itt olvasható: https://szinhaz.online/megvan-azt-ujabb-magyar-oscar-sipos-zsuzsanna-nyert/

RugócenterGalgóczi AutóKer-TészAtukavíz Kft.LabornumMizseplastNektárplastQS 2000ColasStarfol PluszHerbamixGordius InoxHunitechLani ÉpítőSwisspartsCad-ServerEndilineHorizont GlobalEtiveraEupackDinaxAkvastop De-Ba Kft.ContiregHotel HunorTermo Kft.Wirax
PRINT LAPOK