Köztér
A KITE új logisztikai központjai
2022. June 16.
A mezőgazdasági termelés hatékonyságának és versenyképességének növeléséhez elkerülhetetlen a modern technikai vívmányok széleskörű alkalmazása – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a KITE d.o.o. Szávaszentdemeteren megvalósult beruházásának ünnepélyes átadásán.

A tárcavezető hangsúlyozta: az élelmezés biztonsága jelen helyzetben különösen felértékelődik - még akkor is, ha láthatóan sem Magyarországnak, sem Szerbiának nincs mitől tartania ezen a téren, hiszen mindkét ország a mezőgazdaság szempontjából kiváló természeti adottságokkal rendelkezik. Ezt a kedvező helyzetet tovább erősíti az a biztonsági háló, melyet az országaink közötti barátság biztosít. Szólt arról, hogy hazánk és déli szomszédunk is egyidejűleg hozott meg olyan fontos biztonsági intézkedéseket, mint az élelmiszerárstop vagy az élelmiszeripari alapanyagok exportját szabályzó intézkedések. A rendkívüli világpiaci kereslet ellenére országainknak sikerült elkerülni a kivitel olyan mértékű hirtelen megugrását, amely veszélyeztette volna a belső ellátást.

Magyarország az élelmezésbiztonság mellett a külkereskedelmünk fokozását továbbra is kiemelten kezeli. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar agrárexport 2021-ben 10,7 százalékkal haladta meg a 2020. évi értéket. A miniszter szerint a mezőgazdaság versenyképességének és fenntarthatóságának növelése érdekében jelentős előrelépések történtek Magyarországon. A Magyar Kormány „Megújuló vidék, megújuló agrárium” programja minden eddiginél nagyobb nemzeti forrást biztosít a vidék megerősítésére, az élelmiszertermelés biztonságának értékteremtő erejének növelésére.

Nagy István úgy vélekedett: komoly eredmény az is, hogy a Szávaszentdemeteren és Csenejen most megvalósult KITE logisztikai központok 50%-os magyar állami támogatásával közvetetten a szerbiai élelmiszertermelés biztonságához, modernizációjához is hozzá tudtunk járulni.

 

 

 

Cad-ServerDinaxEtiveraSzilvási Építők Kft.IsterraBánfi Kft.NektárplastMimiko Kft.Dr. Barancsi ÁgnesEgerkas Kft.NumizmatikWirax Kft.Gordius InoxLabornumContiregTermo Kft.Hotel HunorHirezBozsity Bt.CPDCVarga AkkuOvermatic Kft.Swisspart/Droneone
PRINT LAPOK