Élelmiszer
A húsipar lehetőségei
2024. February 25.
Az élelmiszeripar kulcsfontosságú stratégiai ágazata hazánknak, hiszen az ország szuverenitását is erősíti. Ezért is döntött úgy a magyar kormány, hogy ebben az uniós ciklusban a korábbi 468 milliárd forint támogatást 750 milliárd forintra emeli.

Ez egy hatalmas lehetőség az ágazat szereplői számára dr. Nobilis Márton szerint. Az Agrárminisztérium államtitkára a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten kijelentette: a növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni.

Az államtitkár közölte: a húsiparnak is fejlesztésekre van szüksége, ezért forrást kell biztosítani a technológia megújítására, a fenntarthatóság fejlesztésére, az élelmiszerminőségre és az élelmiszerbiztonságra. Az ágazat nehézségeinek megoldását a terület szereplői közötti együttműködés és összefogás segítheti. Az agrártárca külön figyelmet fordít a megfelelő és jól felkészült szakemberek képzésére is. Ezt a célt támasztja alá a 2020-ban létrejött Agrárszakképző Centrumok kialakítása is.

A fejlesztési területek kombinálása lehetőséget teremthet a magyarországi húsipar versenyképességének és fenntarthatóságának növelésére a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt.


 

DerulaPályázat Európa Kft.Szamos AblakMagyar Pékség Kft.Agroforte GrainGordius Solution tenderHajdú László diófa banner - törölhetőSzilágyi HűtőSzalkai és TársaCincillaHotel Hunor - törölhetőIvóvíz6GyümölcsgépMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőHorváth és HuszárVC 999 05.02.Máté Metál 04.17.DPMG Zrt.Orbán KályhaAgro NatúrtápCincilla2Charlie HűtőFórum Plussz Kft,Agrologica 04.17.Atukavíz3Atukavíz1 05.01.-igAtukavíz2Formula GP
PRINT LAPOK