Aktuális cikkek

CSEPP-FAKER: a tüzelőanyagok szakérője

Mind több embertársunk számára fontos szempont, hogy környezetbarát anyagok segítségével oldja meg otthona fűtését, ezért növekszik az érdeklődés a jövő energiaforrásai iránt. A Csepp-Faker a környezet védelmét és a gazdaságos fűtés lehetőségét szem előtt tartva kötelezte el magát az alternatív fűtőanyagok forgalmazása mellett, fő profilja a biofabrikett és a fapellet kis- és nagykereskedelme.

A Csepp-Faker célja, hogy minőségi, környezetbarát és gazdaságos termékekkel lássa el a lakosság azon részét, akik nyitottak az újszerű fűtési megoldásokra, továbbá fontosnak tartják, hogy kiszámítható, korszerű, megújuló energiaforrásokat használjanak a háztartásukban. 

Környezetünk védelmében
A modernkori civilizációban az ember sajnos akaratlanul is szennyezi a környezetét (hogy a szándékos esetekről ne beszéljünk…), gondoljunk csak a közlekedésre, az élelmiszerek újra nem hasznosítható csomagolásaira, vagy az elektromos berendezések által okozott elektroszmogra, de hosszan sorolhatnánk még a környezetkárosító hatásokat.

Aki tudatosan él és fontosnak tartja a környezet védelmét, az sok mindent tehet annak érdekében, hogy ökológiai lábnyomát kisebbre vegye. Például modernizálhatja otthonát, átalakíthatja fűtési rendszerét annak érdekében, hogy az jóval kisebb megterhelést jelentsen a környezetre nézve. A fűtés korszerűsítése nagyon környezetbarát lépés, és többnyire nem is pénz kérdése, olykor elég csak a szemléletünkön változtatni. Ha például a fát és a szenet fabrikettre cseréljük, már sokat tettünk a környezetünkért és önmagunkért, s ezáltal rengeteg előnyét élvezhetjünk ennek a nagyszerű tüzelőanyagnak.

Miért a brikett?
A fabrikett használata alkalmas és ajánlott minden fával fűthető berendezés esetén, mint a cserépkályha, a svédkályha, a nyitott kandalló, a faszenes grill, a kerti tűzhely, de még a sparheltnél is – ezen fűtőberendezéseken a fabrikett használatakor nem kell változtatni. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy időt és energiát takaríthatunk meg magunknak, hiszen a brikettet nem kell hasogatni, mint a fát, nem csinál szemetet, és a tűzteret sem kell folyton takarítani utána, mivel a visszamaradó hamu mennyisége csupán 1-2 százalék. A brikett nem ég, hanem izzik. Magasabb fűtőértékű, mint a tűzifa, mert alacsony a nedvességtartalma, ráadásul környezetbarát és olcsó tüzelő. Nem elhanyagolható tényezők!

A brikett szó francia eredetű (briquette): kis tégla, téglácska. Magyarországon általában aprószénből préselt tüzelőanyagot jelent, de tágabb értelemben a brikett lehet nagy méretre préselt takarmány, élelmiszer vagy valamilyen nyersanyag.

Általában 50 mm-ig beszélünk brikettről, az ennél kisebbre préselt anyagokat pelletnek vagy granulátumnak nevezik. A kereskedelemben kapható biomassza brikett (pl. napraforgó-maghéj brikett) mérete kb. 6×40 cm. A tüzelőanyagnak készült brikett alapanyaga barnaszén, fa, papír, szalma, kukoricaszár vagy valamilyen más biomassza.

Termékeink
A Csepp-Faker háromféle kiváló minőségű brikettet kínál kedves vásárlóinak: a kockabrikettként ismert RUF-brikettet, a dobozos, tömör hengerbrikettet és a lyukas közepű hengerbrikettet.

Ha valaki a nagyobb komfortot biztosító fapellettel való fűtést részesítené előnyben, ahhoz speciális pelletkazánra van szüksége. Ez még kényelmesebb fűtési megoldást kínál a többihez képest, hiszen a kazánt egy termosztát segítségével is irányíthatjuk. A tüzelőanyag adagolása automatizált, egy csigás adagoló berendezés oldja meg helyettünk a tűzrakást. Ez még szimpatikusabb, mint a brikettes megoldás, ugye? Hosszú távon gazdaságosabb is, mint a hagyományos fűtés, mivel a pellet fűtőértéke kiváló, így jóval kevesebbet kell használni belőle, mintha fával, szénnel, netán földgázzal fűtenénk. A Csepp-Faker által forgalmazott fenyő pellet megfelel a DIN Plus szabvány előírásainak, köszönhetően a minimális hamutartalomnak és a kéreg- illetve szennyeződésmentes összetételnek.

A termékeket az alábbi kategóriákban érhetik el:

  • brikettek (tölgy, bükk) – lyukas közepű, dobozos, tömör henger, RUF;
  • pellet – DIN Plus kategóriában;
  • alágyújtósok – szilárd és folyékony;
  • koromtalanítók – normál és koncentrátum, kéménytisztító hasáb;
  • termékek grillezéshez – faszén, faszén brikett, fáklyazselé.

Nagytételes vásárlások esetén a Csepp-Faker házhozszállítást is biztosít vásárlói számára!

Ha Ön is úgy döntött, hogy lecseréli korábbi fűtőanyagát, és fabrikettre, netán fapelletre váltana, látogasson el a Csepp-Fakerhez, lépjen kapcsolatba a szakértő munkatársakkal.

A http://csepp-faker.hu oldal Hírek, cikkek rovatában számos hasznos tudnivalót talál e környezetbarát termékek felhasználhatóságáról, a brikett előnyös tulajdonságairól és más ide illő témákról.

Elérhetőségek:
2038 Sóskút, Külterület 045/24. hrsz.
info@csepp-faker.hu
+36-30-978-1770
http://csepp-faker.hu

Hozzászólás a cikkhez