Aktuális cikkek

Új köntösben a magyar tejtermék-helyettesítők: így festenek a tojás alapú ToTu termékek

A Capriovus Kft. pár éve megjelent ToTu termékcsaládja most megújult kiszerelésben kapható hazánk számos üzletében. A 100%-ban magyar találmány remek alternatívát kínál azoknak, akik tejmentes alternatívát keresnek ételallergia miatt, de az alacsony szénhidrát- és a magas fehérjetartalomnak köszönhetően az egészséges és sportos életmódhoz is remek kiegészítőként szolgál.

Hazánkban a Capriovus évek óta piacvezető a tojásfeldolgozásban

A több generációs hagyományra épülő családi vállalkozás a tojásfeldolgozás teljes folyamatát átfogja: a Capriovus a termelésen kívül a mélyalmos tartásból származó tojások válogatásával, osztályozásával, fertőtlenítésével, csomagolásával, és kiszállításával is foglalkozik. A magyar cég szigorú minőségbiztosítási rendszer szerint dolgozik, és mindig nagy hangsúlyt helyez a feldolgozás technikai hátterének a fejlesztésére.

2009-ben többek között egy korszerű válogató gép is bekerült a Capriovus csomagoló üzemébe, 2012-ben pedig a cég létrehozta a saját tojótelepét is, hogy beszállítóként is eleget tehessen a partnereinek a szigorú mennyiségi és minőségi elvárásainak.

A ToTu termékek kifejlesztése Dr. Németh Csaba nevéhez köthető, aki a magyar tulajdonban lévő vállalat kutatás-fejlesztési csapatával és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (a korábbi Szent István Egyetem) Élelmiszertudományi és Technológiai Intézetének a munkatársaival együttműködve hozta létre a tojásfehérje alapú termékcsaládot.

Bűntudat nélküli étkezés – a ToTu termékek előnyei

A Capriovus termékei több módon is hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz:

 • Mentsvár az ételallergiásoknak
  A ToTu termékek panaszmentesen fogyasztható, erős mellékízektől mentes alternatívát kínálnak a laktózérzékenyek, valamint a tejfehérjére allergiások számára. Ráadásul helyettesítőként könnyen beilleszthetők az egyébként tejtermékeket tartalmazó receptekbe!
 • A diétázók is gond nélkül fogyaszthatják
  Mivel a ToTu termékek se tejet, se cukrot nem tartalmaznak, így a fogyni vágyók, a paleo és keto diétát követők, és a cukorbetegek is bűntudat nélkül élvezhetik ezeket a tojás alapú termékeket. Szénhidráttartalmuk nem lépi túl az 1%-ot, és a glikémiás indexük is rendkívül alacsony.
 • Kiváló fehérjeforrás a sportolóknak
  A nyári fogyáshoz és edzéshez is hatalmas segítséget tudnak nyújtani a ToTu termékek, amelyek könnyen felszívódó formában tartalmaznak esszenciális aminosavakat. A magas fehérje tartalommal együtt ez nem csak az izomtömeg növeléséhez járul hozzá: az időskor következtében kialakuló izomveszteség mértéket is csökkenti. Mivel nem tartalmaznak purinvázas fehérjéket, így a köszvényes betegek is gond nélkül fogyaszthatják.

Jelenleg a következő tejfehérje helyettesítő ToTu termékek találhatók meg megújult csomagolással a Capriovus kínálatában:

 • ToTu Krém
  Állagban a kenhető vajkrémre és cukrászati krémre emlékeztető termék, amit tetszés szerint lehet sósan vagy édesen ízesíteni. 1 kg-nyi ToTu krém körülbelül 45-55 db tojás fehérjetartalmának felel meg!
 • ToTu Krém Extra
  15%-os fehérjetartalommal rendelkező krémes termék, aminek köszönhetően a tejföl helyettesítése is könnyedén megoldható a laktózérzékenyeknek.
 • ToTu Ital
  Közel 6%-os fehérjetartalommal rendelkező termék, ami állagra, színre, és bizonyos mértékben ízben is a tehéntejre emlékeztet. Kiváló alapanyag tejmentes turmixok elkészítéséhez, vagy a reggeli kávé ízesítéséhez!
 • ToTu Rögös
  A Capriovus tojás alapú túrója, amivel a karfiol állagú, rögös tehéntúró teljes mértékben helyettesíthető. A sütési, főzési, és érzékszervi tulajdonságainak hála a laktózérzékeny és a tejfehérjére allergiás fogyasztók is gond nélkül élvezhetik a “Rákóczi túrós élményt”. 1 kg-nyi ToTu Rögös körülbelül 60-70 db tojás fehérjetartalmának felel meg!

Hozzászólás a cikkhez