Aktuális cikkek

Legyen teljes kontrollja a villanypásztor működése felett

A villanypásztor használata igen széles körben elterjedt a gazdálkodók körében – legyen szó állattartásról, vagy növényvédelemről, illetve egyaránt hatékony megoldást jelent akár a háztáji, kisebb mezőgazdasági kertek, ültetvények védelme szempontjából, de akár a kültéri nagy mezőgazdasági területek vadakkal szembeni védekezésénél is.

A villanypásztor egy olyan elektromos kerítés, amely feszültség impulzusok segítségével tartja az állatokat egy meghatározott területen belül, vagy kívül. A benne lévő több ezer voltos feszültség az emberekre és az állatokra veszélytelen, mivel az áramerőssége kicsi. Érintése azonban csípős, bizsergető, kellemetlen érzéssel jár.

Az Európia Unió legutolsó szabványa, az elektromos kerítésekre vonatkozólag, 2006-ban került bevezetésre. A szabvány kimondja, hogy forgalmazni és üzemeltetni csak olyan készüléket lehet, mely percenként maximum 60 impulzus mellett, legfeljebb 6 Joule energiát ad le.

A villanypásztor-tápláló készülékeket két fő csoportba sorolhatjuk: hálózatról üzemeltethető, illetve az akkumulátoros üzemű, napelemmel is kiegészíthető villanypásztorok.

A felszerelt villanypásztorok szakszerű felügyelete sok időt is energiát vesz igénybe, hiszen a terület meghatározott időnként történő körbejárása plusz munkabért, időt, üzemanyagot és a járművek amortizációját vonja maga után.

Hogy működik a villanypásztor-távfelügyelet?
A beépített iTrack eszköz azonnali riasztást küld SMS-ben és/vagy telefonon illetéktelen eltulajdonítási kísérletkor (pl.: ajtónyitás, mozgatás).
A nyomkövetés segítségével jelentősen növelhető a felderítés esélye, hiszen a pozícióról, útvonalról informálható a rendőrség, ezzel növelve a tettenérés lehetőségét.

Az ügyfél a kliensprogramon keresztül ellenőrizheti minden egyes villanypásztor pozícióját, működését, a pillanatnyi energiáját, az akkumulátor feszültségét, a töltési funkciót.

A távoli felügyelettel jelentős költségmegtakarítás érhető el, hisz nem kell napi rendszerességgel időt és gépjármű költséget generálni a körbejárással, ellenőrzéssel.

Azonnal kiderülnek a következő problémák:

  • vadak általi karódöntés,
  • túlzott gyomosodás a villanypásztor mentén,
  • eső, hó vagy köd miatti energia csökkenés,
  • gallyak, ágak villanypásztor-drótozatra hullása
  • akkumulátor meghibásodás, elégtelen töltöttségi szint
  • akkumulátor töltési gond egy esetleges napelem vagy töltésvezérlő meghibásodásakor
  • illetéktelen ajtó/doboznyitás
  • a villanypásztor helyéről történő illetéktelen kimozdítás

Összegezve
Az iTrack rendszerben, egyedi igények alapján kifejlesztett villanypásztor-távfelügyelet lehetővé teszi, hogy optimalizált legyen a munkaidő kihasználtság, kevesebb legyen az üzemanyag-felhasználás, csökkenjen a gépjárművek szervizelési költsége és amortizációja, valamint idejében fény derüljön a villanypásztor eltulajdonítási kísérletekre.

Tömören összefoglalva: a villánypásztor-távfelügyelet minimalizálja az üzemeltetési költségeket és egy esetleges eltulajdonításkor jelentősen növeli a felderítési esélyeket.

További információk:
iData Kft.
www.itrack.hu

Hozzászólás a cikkhez