Aktuális cikkek

Már benyújthatók a pályázatok az ültetvénytelepítés támogatására

EDITOR'S NOTE: NO SALES. EDITORIAL USE ONLY: TFS Corp. Ltd.'s Indian Sandalwood plantation in Kununurra, Australia, is seen in this undated handout photograph released to the media on Tuesday, Jan. 17, 2017. Source: TFS Corp. Ltd. FOR STORY BY REBECCA KEENAN

Benyújthatók május 24-e óta a Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatási kérelmek, a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 15 milliárd forint – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Az Agrárminisztérium (AM) MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a pályázati konstrukció keretében új gyümölcs- és gyógynövénytermő ültetvények telepítésére, a területekhez tartozó öntözőrendszer, valamint a káros éghajlati hatások csökkentését, illetve kivédését lehetővé tevő rendszerek kiépítésére nyílik lehetőség. Ezek mellett a betakarítást segítő eszközök és gépek beszerzésére igényelhetnek támogatást a gazdálkodók – fogalmazott a tárcavezető a közleményben.

A miniszter jelezte: a korábbi kiírásokhoz képest újdonság, hogy a támogatás az ültetvénytelepítés vonatkozásában az adott területre eső egységköltség formában igényelhető. Ez azt jelenti, hogy az elnyert összeg ültetvénytelepítésre eső részével nem kell számla alapon elszámolniuk a kedvezményezetteknek.

Az elektronikus kérelembenyújtási felületen 2021. augusztus 23-áig lesz lehetőség a kérelmek benyújtására. A pályázati felhívás részletei a www.palyazat.gov.hu oldalon megismerhetők – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Hozzászólás a cikkhez