Aktuális cikkek

Üzemek biztonságos világításának megteremtése robbanásbiztos ledes lámpatestekkel

A mezőgazdaságban – mint sok más iparban is – gyakran előfordul a levegőben vagy a felületeken jelen lévő éghető szilárd anyag például liszt vagy fa por. Ezek az oxigénnel reakcióba lépve, akár egy kisebb gyulladás bekövetkeztével is katasztrofális robbanást okozhatnak. Ennek a megelőzésére rengeteg elővigyázatosság és különleges berendezések szükségesek.

Az 2014/34/EU rendelet előírja, hogy az üzem területét zónákra kell osztani, a robbanásveszély mértékétől függően. Az adott zónába csak olyan villamos berendezések kerülhetnek, amik rendelkeznek megfelelőségi igazolással és jelöléssel. Ezzel megelőzhetőek a világítási rendszer meghibásodásából adódó gyulladások.
Azokat a lámpákat, amik rendelkeznek a robbanásbiztos besorolással, ATEX lámpatesteknek nevezzük a robbanásveszélyes környezet francia megnevezéséből: atmosphères explosibles.

A Ledlámpaház.hu közel 10 éve forgalmaz ipari felhasználásra alkalmas led lámpákat és fényforrásokat. Webáruházunkban immár robbanásbiztos led lámpatestek is megtalálhatóak és rendelhetőek – jelenleg a II. 2/22 zónába megfelelő típusok. Természetesen ezeken a termékeken kívül még sok más típusú és zónájú lámpát is beszerzünk, mindenkinek az egyedi igényei alapján. Amennyiben robbanásbiztos vagy egyéb ipari környezetbe szerelhető led világítás érdekelné, keressen minket bátran a projekt@ledlampahaz.hu email címen.

Hozzászólás a cikkhez