Aktuális cikkek

A jó csarnok a profitot is védi

Legyen szó terményről vagy jószágról, nagyon fontos, hogy megfelelő körülmények között tároljuk, illetve tartsuk. A ki nem védett külső környezeti hatások ugyanis komoly károkat okozhatnak, s ez a profitra is rányomhatja a bélyegét.

Nem kétséges, hogy a tárolni vagy megóvni szánt termékek és növények, vagy éppen a tenyésztett állatok számára is megbízható körülményeket kell teremteni, számukra minőségi anyagokból készült, megbízható környezetet kialakítani. Ebben lehet a gazdálkodók és gazdálkodó szervezetek megfelelő partnere a csarnokok tervezésében, gyártásában és a generálkivitelezésében is jártas Ambrus Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft.

Egy csarnok építésének során más-más igénye van a növények sokaságának, a gépeknek, vagy éppen az állatoknak, ebből következik, hogy már a tervezéskor igazodni kell ezekhez a feltételekhez és körülményekhez.

Tudjuk, hogy a termények széles palettája sokrétű és gondos tárolást igényel. Van, amelyek esetében a nedvességtartalom szabályozása vagy a tárolási hőmérséklet a fontos, máskor a légtelenítés, vagy a tartósító közeg, olykor a termény mozgatásának infrastrukturális feltételeire kell jobban figyelni. Már a tervezéskor fontos a környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontok minél szélesebb körű figyelembevétele is. A nagy tetőfelületű tárolóknál például jó lehetőség adódik napenergia felhasználására, de fontos a burkolt felületek takarékos felhasználása és a csapadékvíz megfelelő elvezetése, illetve összegyűjtéssel történő hasznosítása.

Az állattartó épületek elhelyezésnél ugyancsak több szempontot kell figyelembe venni, így az egyedszámot, az állatfaj tartásmódját, a közlekedési-szállítási feltételeket, a humán és állategészségügy szempontokat, de a domborzat, a talaj, a mikroklíma, a víznyerés és a vízelvezetés lehetősége is fontos tényező. Itt feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az állattartó telepek beruházásakor nehéz teljesíteni az optimális feltételeket, hiszen a lehetőségeket befolyásolja például a (telek)tulajdon nagysága, minősége és helye, mert mindez meghatározhatja, hogy az adott helyen mit érdemes és szabad tartani, milyen technológiával és nagyságrendben. Ha a telek nem megfelelő a kívánt gazdálkodási funkcióra, akkor vagy a funkciót kell a meglévő „birtok” adottságokhoz igazítani (más technológiát választani, állatlétszámot csökkenteni stb.) vagy a funkciónak megfelelő új területet kell venni.

Gabonatároló? Terménytároló? Oldalról nyitott fedett tároló? Magtár?
Tehenészeti telep? Tojótyúk nevelőépület? Szarvasmarha istálló?

Az Ambrus Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft. készséggel áll az Ön rendelkezésére!

Cégünk Heves megyében a Lőrinci Ipartelepen helyezkedik el. A 1000 m²-es lakatos üzemünkben egyedi acélszerkezeteket, könnyűszerkezetes épületelemeket csarnok vázakat gyártunk és szerelünk. Az acélszerkezet előnye hogy gyorsan és könnyen lehet felépíteni, összeszerelni, szükség esetén elbontható és – akár másutt – újra összeszerelhető.

Az acél széleskörű felhasználási lehetőséget tesz lehetővé. Kiváló a teherhordó képessége és a szerkezet tömegének egymáshoz viszonyított aránya. Egyszerű szerkezetű, környezetbarát, újrahasznosítható, változó színekben, különböző hőszigetelés, és panelméretekkel válaszható. Az épület kialakítása tökéletesen igazodik az Ön igényéhez.

Megrendelőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk a tanácsadás, pályázatírás és tervezés területén egyaránt, s megteremtjük az igények, a lehetőségek, valamint a gazdaságosság összhangját. Modern műszaki megoldások, új technológiák, és korszerű alapanyagok felhasználásával valósítjuk meg álmait, legyen az bármilyen mezőgazdasági vagy ipari létesítmény. Referenciamunkáink között megtalálható terménytároló, gyártócsarnok, raktár, gépszín, istálló, fedeles lovarda egyaránt.

A kivitelezési feladatokat jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező saját csapatunkkal végezzük, szükség esetén jól bevált alvállalkozónk segítségét is igénybe véve.

Keressen bennünket!

Ambrus Acélszerkezet Gyártó és Építő Kft.
3021 Lőrinci, Herédi út 050/16 hrsz.
Apáti Roland
Mobil: +36-70-608-0007
apati.roland@ambrus-acel.hu
www.ambrusacel.hu

Hozzászólás a cikkhez