Aktuális cikkek

Ranyák Üveg: élen a labortechnikában

A családi vállalkozás bő 50 éves múlttal, szakemberei több évtizedes tapasztalattal, magas szintű szakmai tudással, rugalmas hozzáállással várja ügyfeleit.

A labortechnikai üvegtermékek fontos eszközei a tudományos laboroknak, s ott természetes elvárás a legmagasabb minőség. Az üveg ugyanis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel még a legújabb műanyagok sem veszik fel a versenyt. Teljesen átlátszó, sterilizálható, vákum integritás jellemzi, tágulási jellemzői egyéb anyagokhoz igazíthatóak és végül, de nem utolsó sorban: nem gyúlékony. 

A Ranyák Üvegtechnika Kft. által használt boroszilikát alacsony tágulási koefficienssel rendelkezik, és így kitűnően ellenáll a hő-és kémiai behatásoknak.

„Termékeinket PYREX és SIMAX hőálló üvegekből készítjük – avat a részletekbe Ranyák György ügyvezető tulajdonos –, melyek magas hőmérsékleten alakíthatóak és egészségügyi tisztasággal bírnak, továbbá feszültségmentesek, ezért fokozottan ellenállnak a mechanikai igénybevételnek. Német gyártmányú HERBERT-ARNOLD üvegtechnikai égőfejekkel állítjuk elő a szükséges magas hőfokú gázkeveréket, melyhez saját ipari-oxigénfejlesztő berendezésünk biztosít nagy tisztaságú oxigént.”

Családi vállalkozás fél évszázada

A céget 1967-ben Ranyák György üvegtechnikus mester alapította Budapesten, a Ferencváros szívében, azóta családi kézműves manufaktúraként működik és apáról fiúra száll. A cég nagy szakmai múltra tekint vissza, elsősorban a labortechnika terén.

Napjainkra a Ranyák Üvegtechnika Kft. számos hazai és külföldi nagyvállat beszállítója, de természetesen magánszemélyek megrendeléseinek is eleget tesz. Elismert szakemberei szinte minden elképzelést képesek megvalósítani, hiszen az évtizedek alatt felhalmozott tapasztalat, a mesterségbeli tudás és a személyes odafigyelés egyesül a minőségi anyagok és a modern technológia használatával. Termékei precíz kidolgozása, megrendelői pontos kiszolgálása és a folyamatos technikai fejlesztések azok a tényezők, melyek a változó gazdasági helyzet ellenére is biztosítják a vállalkozás vezető szerepét.

„Az üvegtermékek gyártása tudomány és művészet is egyben, és mi 40 év alatt megtanultuk hogyan ötvözzük a kettőt, hogy az a legmesszemenőbbekig megfeleljen az ügyfeleink által támasztott elvárásoknak – fogalmaz meg egyfajta arc poeticát Ranyák György. – Mindezt a költséghatékonyság állandó szem előtt tartásával és a határidők pontos betartásával tesszük. Ügyfeleink és a minőség iránti elkötelezettségünk garanciául szolgálnak minden megrendelőnk számára, hogy megvalósítandó projektjét a megfelelő kezekbe helyezte!”

Szakértelem, megbízhatóság, innováció

Ranyák Üvegtechnika Kft. és beszállítói – kivétel nélkül – az ISO minőség irányítási rendszer szabványai szerint dolgoznak. Ez jelenti a garanciát a céget fémjelző átláthatóságra és hatékonyságra. A minőség az irányításban és a termelésben is fontos szempont, ugyanakkor egyet jelent a határidők pontos betartásával és az ügyfelek megelégedettségével.

A mesterségbeli tudás, az évtizedek alatt felhalmozott és  generációról-generációra szálló tapasztalatok, valamint a gondosan megválogatott és bejáratott beszállítói-, és alvállalkozói kapcsolatrendszer a biztosítéka a tökéletes minőségnek, a gyógyszergyárak, kutatóintézetek, egyetemek, labortechnikai eszközeinek pótlásánál és javításánál egyaránt.

Ranyák György büszke arra, hogy partnereik egyedi elképzeléseinek megvalósítását a költséghatékonyság állandó szem előtt tartásával, kreatív tervezők bevonásával és folyamatos technológiai fejlesztésekkel biztosítják. Mint mondta, évről évre saját fejlesztésű termékekkel is megjelennek a magyar és a nemzetközi piacokon. Ennek elismeréseképpen 2014-ben átvehette a Magyar Termék Nagydíjat.

Bármi, ami üveg! A megrendelő megálmodja, a Ranyák Üvegtechnika Kft. megvalósítja! Legyen szó laboratóriumi üveg eszközök gyártásáról, javításáról; borászati üveg eszközök gyártásáról és javításáról; antik (réz, ezüst, alpakka) tartók üveg betétjének pótlásáról vagy éppen egyedi elképzelések megvalósításáról.

www.ranyakuveg.hu
muhely@ranyakuveg.hu

Hozzászólás a cikkhez