Aktuális cikkek

Magyarország legjobb pálinkája

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Pálinka Nemzeti Tanács 34 szakértő bevonásával hirdette ki az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit.

Negyvennyolc pálinkaház rekord számú, több mint 400 tétellel nevezett az idei versenyre, melynek végén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmes termék született.

2020-ban az Ország legjobb pálinkája címet a Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

A 10 ezer palack felett elérhető legjobb magyarországi pálinka a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett.

A legeredményesebb pálinkafőzde címért folytatott versenyben az első helyen az 1 Csepp Pálinka, a másodikon a Lunczer Pálinkaház, a harmadikon pedig a Zimek Pálinka Manufaktúra végzett.

A Pálinka Nemzeti Tanács 2016 óta minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma kiváló szereplőit, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért részesülnek elismerésben. Ebben az évben Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke kapta meg az életműdíjat, aki rengeteget tett az egységes Pálinkatörvény megszületéséért, emellett az ő nevéhez köthető a szakmai kérdéseket véleményező testület, a Pálinka Nemzeti Tanácsának életre hívása is. Életműdíjjal ismerték el Piros László és Varga László munkásságát is. 

Hozzászólás a cikkhez