Aktuális cikkek

Együnk almát! Finom és egészséges

Az alma fogyasztását ösztönző kampányt immár ötödször indította útjára az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum, hogy felhívják a figyelmet a jó minőségű, egészséges magyar gyümölcsre.

Az egészségtudatosság és a hazai áruk, piac védelme is indokolja az akciót, hiszen ha a vásárlók a zamatos hazai gyümölcsöt választják, a magyar termelők boldogulását és a gazdasági növekedést is támogatják amellett, hogy jóízű gyümölcsöt esznek.

Ami a magyarországi almatermést illeti, az időjárás az idén nem kedvezett a termelőknek, így szakemberek 300-350 ezer tonnás almatermésre számítanak. Ennek egyharmada étkezési alma, ami elég ahhoz, hogy a gyümölcs folyamatosan jelen legyen a piacokon.

Az „Alma, a természet oltalma” szlogent viselő kampány keretében egyebek mellett köztéri rendezvényeken, vásárokon, piacokon, sporteseményeken kóstoltatnak magyar almát, valamint hirdetésekkel, cikkekkel hívják fel a vásárlók figyelmét e gyümölcs fogyasztásának fontosságára.

Az alma az egyik legfontosabb nemzeti gyümölcsünk, népszerű is a fogyasztók körében, de a rendszerváltozást követő időszakban kissé háttérbe szorult a déligyümölcsökkel szemben. A kampány célja, hogy minden évben felhívják a figyelmet arra: a hazánkban megtermelt alma jó minőségű, az almafogyasztás pedig rendkívül egészséges minden korosztály számára.

Hozzászólás a cikkhez